SellerSonar4Bazen, satıcıların ve alıcıların mesajlaşmaları ve bunu hızlı yapmaları gerekebilir. Örneğin, siparişle ilgili bir sorun olduğunda bu durum geçerlidir. Kargo programı veya teslimat adresleriyle ilgili sorunlarla ilgili kritik mesajlar gecikmeden iletilmelidir. Bu, hızlı iletişimin üzücü hatalardan kaçınmaya yardımcı olması içindir.

Aslında, Amazon alıcı-satıcı ilişkilerini sorunsuz hale getirmeye yardımcı olmak istiyor. Bu nedenle, Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti adında özel bir özellik oluşturdu. Aslında, Amazon’da alışveriş yapan ve satıcı arasındaki mesajlaşma satış sürecinin bir parçasıdır. Sipariş sorunsuz tamamlandığında, Amazon alıcıları ve satıcıları arasındaki iletişimin çoğu dolaylıdır. Öte yandan, bazen doğrudan mesajlaşma önemlidir.

Neredeyse, Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti hem alıcılar hem de satıcılar için iyi bir araçtır. Amazon Prime’a uygun olmayan alıcılar, herhangi bir soruları olduğunda kolayca satıcılarla iletişime geçebilirler. Ayrıca, Amazon satıcı mesajlarının geçmişini görüntüleyebilirler.

Buna karşılık, kaliteli hizmet sunmak isteyen satıcıların alıcılarıyla iletişim kurması gerekir. Bu şekilde müşteri deneyimini geliştirirler ve marka sadakatini artırırlar. Aynı şekilde, bir satıcı müşteriye hızlı yanıt verirse, olumlu incelemeler ve sıralama eklerler. Ayrıca, alışveriş yapanlarla doğrudan iletişim olumsuz geri bildirimleri ele alıp sorunları çözmeye yardımcı olur.

Aşağıdaki kılavuzumuz, Amazon’da satıcılara nasıl mesaj göndereceğiniz ve gerekirse satıcılara nasıl yanıt vereceğiniz hakkında genel bir bakış sunacaktır.

Amazon Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti Nedir?

Amazon’un alışveriş yapanlar ve satıcılar arasındaki iletişimi kolaylaştıran aracı Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti’dir. Mesajlaşma, e-posta yoluyla veya Satıcı Merkezi hesabından gerçekleşir. Güvenlik amacıyla, hizmet hem alışveriş yapanlar hem de satıcılar için şifrelenmiş e-posta adresleri uygular.

Bir alıcı bir satıcıya mesaj gönderdiğinde, Amazon onlara şifrelenmiş bir takma ad atar. Bu, [email protected] gibi görünür. Daha sonra, Amazon e-postaları şifrelenmiş takma ada yönlendirir. Takma ad, alan adı dahil 35 karakter içerir. Aslında, aynı alıcı ve satıcı arasındaki tüm gelecekteki iletişim için aynı kalır.

Anonimleştirilmiş e-posta takma adı, müşteri mesajlarını korumaya, gizliliğe ve haklara saygı göstermeye yardımcı olur.

Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti’ne erişmek için Amazon hesabınıza giriş yapın ve “Mesaj Merkezi”ne gidin.

Amazon Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti’nin Faydaları Nelerdir?

Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti ile Amazon’da bir satıcıya mesaj göndermek isteyen bir alıcı veya bir alıcıdan Amazon mesajına yanıt vermek isteyen bir satıcı, bunu kolayca ve korumalı bir şekilde yapabilir.

Alıcı-Satıcı Mesajlaşma’nın Avantajları

  • hızlı ve verimli iletişim;
  • güvenli mesajlaşma;
  • tüm Amazon yazışmalarınız için tek durak noktası (Outlook, Hotmail, Gmail, Thunderbird, GMX ve daha fazlası dahil);
  • anlaşmazlıkları ve iddiaları çözmeye yardımcı olur;
  • Amazon’a A’dan Z’ye Garanti talepleri ve geri ödemeleri ele almak için alıcı-satıcı mesajlaşma geçmişine erişim sağlar.

Amazon Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti Nasıl Kullanılır?

Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti, alıcı-satıcı ilişkilerini basitleştirir. Satıcılar ve alıcılar için kolaylık sağlamak amacıyla Amazon yanıt şablonları oluşturdu. Ayrıca, satıcılar alışveriş yapanlara proaktif ve kritik mesajlar gönderebilirler. Amazon’un ayrıca alıcı-satıcı iletişimini düzenleyen bir mesajlaşma politikası vardır.

Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti işlevleri

  • alıcılar satıcılarla iletişime geçebilir;
  • satıcılar alışveriş yapanların mesajlarına yanıt verebilir;
  • alıcılar ve satıcılar posta geçmişini gözden geçirebilir;
  • alıcılar ve satıcılar ekler gönderebilir.

Proaktif ve kritik mesajlar

Kritik mesajlar, bir siparişi tamamlamak için gerekli olanlardır. Proaktif mesajlar, satıcıların alışveriş yapanlara herhangi bir soruya yanıt vermeksizin gönderdiği bilgilerdir.

Kritik mesajlar

Kritik mesaj türleri

  • ürün özelleştirme soruları;
  • kargo programlaması;
  • teslimat adresiyle ilgili sorunlar.

Not: Amazon hiçbir zaman kritik mesajları engellemez.

Proaktif mesajlar

Proaktif mesajlar, e-posta yoluyla, Satıcı Merkezi’ndeki Alıcıyla İletişim veya İnceleme İsteği sayfasından, üçüncü taraf uygulamalarını kullanarak veya Uygulama Programcı Arayüzü (API) aracılığıyla gönderilebilir. Proaktif mesaj, 17 basamaklı sipariş kimliğini içermelidir.

Proaktif mesajların nedenleri

  • sipariş karşılama sorunlarıyla ilgilenmek;
  • siparişi tamamlamak için ek bilgi istemek;
  • iade ile ilgili sorular;
  • fatura sağlamak;
  • ürün incelemesi veya satıcı geri bildirimi talep etmek;
  • ağır veya büyük bir ürünün teslimatını planlamak;
  • Ev Hizmetlerini planlamak;
  • özel bir tasarımı açıklığa kavuşturmak.

Amazon mesajlaşma politikası

Alışveriş yapanlar ve satıcıların gönderdiği tüm mesajlar Amazon’un yönergelerine uygun olmalıdır. Amazon, mesajlaşma politikalarını ihlal ettiğini düşündüğü herhangi bir mesajı kaldıracaktır.

Amazon’da mesaj olarak ne gönderemezsiniz?

  • kargo veya sipariş onayları;
  • yalnızca ‘Teşekkür ederim’ bilgisi;
  • müşterilerin herhangi bir sorun yaşaması durumunda yardım teklif etmek;
  • kuponlarla promosyon mesajları;
  • olumlu bir ürün incelemesi istemek veya bir incelemeyi kaldırmak;
  • sipariş tamamlanması için gerekli olmayan dış bağlantılar;
  • fatura, ürün talimatları veya garanti detayları dışında ekler;
  • Amazon dışına yönlendiren logolar;
  • alıcıdan mesajlaşmayı bırakmasını istemek;
  • e-posta veya telefon talep etmek;
  • hassas bilgiler (şiddet, yetişkin içeriği veya saldırgan dil);
  • izleme pikselleri;
  • satıcının markasıyla ilgisi olmayan resimler.

Amazon’da Satıcıya Nasıl Mesaj Gönderilir?

Aslında, ürününüz Amazon Prime’a uygun ise, Amazon müşteri hizmetleri tüm sorunlarla ilgilenir. Bu nedenle, bu durumda sorunları çözmek için Amazon ile iletişime geçebilirsiniz.

Ancak, siparişiniz Amazon Prime’a uygun değilse, herhangi bir soru veya sorunla ilgilenmek isterseniz bir satıcıyla doğrudan iletişime geçmeniz gerekir.

Aslında, bir alıcı bir satıcıya e-posta gönderdiğinde, Satıcı Merkezi’ndeki Mesaj Merkezi’nde veya Satıcı Merkezi hesaplarına bağlı e-posta adresine bir mesaj alacaklardır.

Mesaj gönderirken hem alıcılar hem de satıcılar, Amazon’un tüm alıcı-satıcı iletişimlerini izlediğini ve istenmeyen yazışmaları silebileceğini unutmamalıdır.

Sipariş Vermeden Önce ve Sonra Bir Satıcıyla İletişime Geçmek

Pratikte, bir satıcıya mesaj göndermek için iki farklı durum vardır. Bu durumlar sipariş vermeden önce ve sonra olmak üzere farklı şekillerde gerçekleşir.

Sipariş vermeden önce bir satıcıyla nasıl iletişime geçilir?

Sipariş vermeden önce bir ürün hakkında herhangi bir sorunuz varsa veya bazı detayları öğrenmek isterseniz, aşağıdaki süreci izleyin.

Sipariş vermeden önce bir satıcıyla mesajlaşma

Yöntem 1. Listede, “Sold by” yanındaki satıcının adını seçin.

Satıcının profiline gideceksiniz. Profillerinde “Bir soru sor” düğmesini seçin.

Not: Aynı ürünü birden fazla satıcının sattığı durumlar vardır. Bu durumda, listenin altındaki “New and Used”u seçerek tüm satıcıların listesini görebilirsiniz. Ardından, satıcının profiline erişmek için satıcının derecelendirmesini seçin. “Bir soru sor”u seçin.

Yöntem 2. Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmetini kullanın. Hesabınızda, Mesaj Merkezi’ne gidin ve bir satıcıya mesaj gönderin. Bir satıcı iki iş günü içinde size e-posta ile yanıt verecektir.

Sipariş verdikten sonra bir satıcıya mesaj gönderme adım adım

Adım 1. “Siparişleriniz”e gidin.

Adım 2. Listenizde siparişinizi bulun.

Adım 3. Siparişle ilgili sorunu seçin.

Adım 4. Listeden bir konu seçin.

Adım 5. “Satıcıyla iletişime geç”e tıklayın.

Not: Bu işlem iptal edilen siparişler için geçerli değildir. Alıcı, iptal işlemi hakkında herhangi bir sorusu varsa, “Bize Ulaşın” formunu kullanarak Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmelidir.

Amazon’da Alıcı Mesajlarına Nasıl Yanıt Verilir?

Aslında, Amazon’da satıcı mesajlarını iki şekilde göndermek mümkündür. Öncelikle, satıcılar Amazon satıcı hesaplarından alıcılara mesaj gönderebilirler. İkincisi, Alıcı-Satıcı Mesajlaşma yoluyla yapabilirler.

Alıcıya mesaj gönderme adım adım

Adım 1. “Siparişler” sekmesinde, “Siparişleri Yönet”e gidin.

Adım 2. Alıcının siparişini seçin.

Adım 3. “Sipariş Detayları” sütununda, Alıcıyla İletişim sayfasını açmak için alıcının adını tıklayın.

Adım 4. İki şekilde mesaj gönderin:

  • satıcı hesabınızdan: sonraki sayfada mesaj nedenini seçin, mesajı yazın ve “Gönder”e tıklayın;
  • e-postanızla: Alıcı-Satıcı Mesajları sayfasında, “Kime” alanında alıcının şifrelenmiş e-posta adresini kopyalayın. Bu adresi kullanarak alıcıyla iletişime geçin. Alıcı sizin e-posta adresinizi görmeyecektir.

Amazon Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti Nasıl Aktif Edilir?

Eğer bir FBM satıcısıysanız ve siparişleri kendiniz karşılıyorsanız, Amazon sizin için Alıcı-Satıcı Mesajlaşmayı varsayılan olarak etkinleştirir. Buna karşılık, FBA satıcıları, sipariş ettikleri ürünle ilgili alışveriş yapanlarla iletişime geçmek veya müşteri hizmetlerini geliştirmek için Alıcı-Satıcı Mesajlaşmayı etkinleştirebilirler.

Alıcı-Satıcı Mesajlaşmayı etkinleştirme adım adım

Adım 1. “Ayarlar” menüsünde, “Bildirim Tercihleri”ni seçin.

Adım 2. “Mesajlaşma” bölümünde, “Düzenle”ye tıklayın.

Adım 3. “Alıcı Mesajları” onay kutusunu seçin ve alıcı mesajları için e-posta adresini girin.

Adım 4. “Kaydet”e tıklayın.

Özet

Alıcılar ve satıcılar arasındaki iletişim satış sürecinin önemli bir parçasıdır. Birçok durumda, siparişlerle ilgili sorunları çözmeye ve teslimatta hataları önlemeye yardımcı olur. Bu nedenle, alıcı-satıcı iletişimini basitleştirmek için Amazon, Alıcı-Satıcı Mesajlaşma Hizmeti adında bir özellik oluşturdu. Bu, yalnızca korumalı mesajlar ve ekler göndermeyi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yazışmaların bir yerde takip edilmesini de sağlar. Ancak, alıcılar ve satıcılar Amazon’un mesajlaşma yönergelerine uymaları gerektiğini unutmamalıdır.

Alıcı-satıcı ilişkileri satışları ve müşteri memnuniyetini artırmak için çok önemli olsa da, satıcılar ürün performanslarını unutmamalıdır. Amazon izleme yazılımı, satışlarınızın üstünde kalmanın verimli bir yoludur. SellerSonar, satışlarınızı korumak için anında Amazon uyarıları sunar. Tüm liste değişikliklerinden, Buy Box korsanlarından, yeni/silinen incelemelerden, anahtar kelime sıralama geçmişinden ve ürün baskılarından haberdar olursunuz.

SellerSonar’ı şimdi deneyin. 29 günlük deneme sürümümüz için kaydolun ve platformda işinizi yürütme yolculuğunuzu artırın.