Amazon’da para kazanmak isteyen her satıcının, ürününün doğru müşteriye ulaşmasını sağlaması gerekir. Söylemeye gerek yok, eğer ürününüz bir alışverişçinin aradığı şeyle tam olarak eşleşiyorsa, işte bingo.

Bir alıcı bir ürün bulmak istediğinde, arama yapar. E-ticaret alışverişçilerinin 10’da 6’sından fazlası ürün aramalarına Amazon’da başlıyor.

Çoğu zaman, ürünü arama çubuğuna arama terimleri girerek ararlar. Ürününüzü müşterinin sorgusuyla eşleştirmek için, ürün listenizde anahtar kelimeler bulundurmanız gerekir. Alaka düzeyi ne kadar yüksek olursa, ürününüz arama sonuçlarında o kadar iyi sıralanacaktır. Bu da satışları ve dönüşümleri artırır. Bu arada, Amazon listelemelerini optimize etmeyi hedefleyen satıcılar için ürün listelemelerini izlemek çok önemlidir. Bu, fiyat ayarlamaları, anahtar kelime sıralaması değişiklikleri ve stok seviyeleri gibi listelemelerinizde ve rakiplerinizdeki değişiklikleri izlemeyi içerir. SellerSonar bu değişiklikler hakkında uyarılar sağlar ve satıcıların rekabet gücünü ve görünürlüğünü korumak için hızlı tepki vermelerine yardımcı olur.

Bu nedenle, ürününüz için en iyi anahtar kelimelerin hangileri olduğunu bulmak için Amazon anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir.

Amazon anahtar kelimelerinin farklı türlerini, Amazon için nasıl anahtar kelime seçileceğini ve Amazon anahtar kelime aracı kullanarak ve kullanmadan anahtar kelime araştırmasını nasıl yapacağınızı keşfetmek için okumaya devam edin.

Mastering Product Listing Tracking with SellerSonar
Learn how to keep tabs on your Amazon listings like a pro with SellerSonar's cutting-edge alerts. Watch now to safeguard your sales!

Amazon Anahtar Kelime Araştırması Nedir?

Amazon’da anahtar kelime araştırması, bir satıcının müşterilerinin kullandığı arama terimlerini bulup analiz etme sürecidir. Bu, en verimli terimleri seçmeye yardımcı olur.

Alıcıların arama motorlarına girdiği bu arama terimlerini, FBA satıcıları sıklıkla arama motoru optimizasyonu (SEO) için kullanır.

Amazon anahtar kelime araştırması neden satıcılar için önemlidir?

Amazon arama anahtar kelimelerini seçerken, yalnızca ürününüzle en alakAn error occurred during generation. Please try again or contact support if it continues.

Amazon customer search bar

Amazon Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Anahtar kelime araştırması için iki tür yaklaşım vardır. Manuel olarak veya otomatik olarak yapabilirsiniz. Otomatik bir arama yapmak için Amazon anahtar kelime aracını kullanabilirsiniz. İlk olarak, ürünleriniz için doğru Amazon anahtar kelime ipuçlarını kolayca belirleyebilirsiniz. İkincisi, anahtar kelime oluşturucu, ürün listelemelerinizi sürekli olarak analiz etmenize ve anahtar kelime sıralamalarını takip etmenize yardımcı olur. Üçüncüsü, anahtar kelime performansı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu bilgilere dayanarak SEO ve pazarlama stratejilerinizi kitabına uygun olarak optimize edebilirsiniz.

Bu arada, manuel anahtar kelime araştırma yöntemlerini ek bir anahtar kelime kaynağı olarak kullanabilirsiniz.

Manuel anahtar kelime araştırması

Amazon anahtar kelimelerini bulmanın en etkili manuel yöntemleri aşağıdaki gibidir.

#1. Otomatik Amazon PPC Kampanyaları

Amazon PPC kampanyalarını Seller Central’da yürüttüğünüzde, Manuel Kampanyalar (anahtar kelimeleri kendiniz seçersiniz) ve Otomatik Kampanyalar (Amazon onları otomatik olarak yönetir) arasında seçim yapabilirsiniz. Otomatik modda, Raportlar > Reklamcılık altından bir anahtar kelime raporu çıkarabilirsiniz. Bu şekilde, en iyi dönüşüm sağlayan anahtar kelimelerinizi elde edersiniz.

#2. Reverse ASIN Lookup

Reverse ASIN Arama, en verimli rakip anahtar kelimelerini keşfetmenizi sağlar. Marka Kaydı’na kayıtlıysanız, Amazon Brand Analytics’i bir ters ASIN arama aracı olarak uygulayabilirsiniz.

#3. Amazon Otomatik Tamamlama

Amazon otomatik tamamlama, en sık aranan terimleri ortaya çıkarır. Amazon’un arama çubuğuna ürününüz için bir arama sorgusu yazmaya başlayın. Ardından, tipik arama terimi dizilerini göreceksiniz. Bunları analiz edin ve ürününüzle en alakalı olanları filtreleyin.

#4. “Birlikte Sık Satın Alınanlar”

Ürününüzü tamamlayan popüler öğelere bakın. Tamamlayıcıları hedefleyerek, yeni kitlelere ulaşmak için yeni anahtar kelimeler çıkarabilirsiniz.

#5. Google Sıralaması

Kendi web sitesine sahip olan ve Amazon’a ek olarak satış yapan satıcılar vardır. Bu durumda, Search Console’u kullanarak yüksek hacimli arama sorguları için sıralanıp sıralanmadığını tespit edebilirler. Bu tür sorgular, Amazon’da anahtar kelime olarak hedeflenebilirler.

Amazon Anahtar Kelime Araştırma Araçları

Anahtar kelime araştırma uygulamaları, ürününüzle ilgili tüm yüksek sıralamalı Amazon arama kelimelerini tespit etmenize yardımcı olabilir. Bu doğrultuda, SEO stratejinizi oluşturabilir veya geliştirebilirsiniz. Anahtar kelime araştırmasının yanı sıra, bu hizmetlerin birçoğu ürün araştırması ve liste optimizasyonu gibi çeşitli ek özellikler sunar, bu da onları Amazon satıcıları için değerli hepsi bir arada çözümler haline getirir.

SellerSonar tarafından Amazon Anahtar Kelime Sıra Takipçisi

SellerSonar izleme yazılımı, satışlarınızı üst seviyede tutmanın verimli bir yoludur. Satışlarınızı korumak için anında Amazon uyarıları sunar. Böylece, tüm liste değişikliklerinden, Buybox saldırganlarından, yeni/silinen incelemelerden, anahtar kelime sırası geçmişinden ve ürün engellemelerinden haberdar olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, anahtar kelime sıra takipçisi SEO stratejinizi optimize etmenize yardımcı olabilir. İşte nasıl çalıştığı:

#1. İlgili anahtar kelime setini belirleyin

Araştırmanızı yaptıktan ve izlemek istediğiniz en iyi Amazon anahtar kelimelerinin bir listesini oluşturduktan sonra, SellerSonar’ın anahtar kelime takipçisini kullanarak veri odaklı sonuçlar alabilirsiniz.

SellerSonar hesabınıza giriş yaptıktan sonra, Anahtar Kelimeler sayfasına gidin ve anahtar kelimelerinizi eklemek için sağ üst köşedeki düğmeye tıklayın. Ardından, bir ürün seçin ve izlemek istediğiniz tüm anahtar kelimeleri girin. İşte bu kadar! Verilerin yüklenmesinin birkaç dakika süreceğini unutmayın.

Add Keywords

Ayrıca, tüm ürünlere toplu olarak anahtar kelime yükleme seçeneği de vardır. Bunun için Dosya İçe Aktar düğmesini kullanarak bir açılır pencere açın. Ardından, şablonu indirin, anahtar kelimelerinizle doldurun ve dosyanızı tek bir tıklamayla yükleyin.

Import Keywords

Anahtar kelimeleriniz yüklendiğinde, Amazon arama hacmi hakkında bilgi içeren bir gösterge paneli alacaksınız. Ayrıca, belirli bir anahtar kelimeye tıklayarak, herhangi bir anahtar kelimenin sıra geçmişindeki değişiklikleri izlemek için kullanıcı dostu üç grafik alacak, organik veya ücretli trafik olup olmadığını görecek ve ürününüzün rakiplerinizle karşılaştırıldığında konumunu göreceksiniz.

#2. Rakiplerin arama terimlerini ortaya çıkarın

SellerSonar, Amazon listeleri için en iyi performans gösteren rakiplerin anahtar kelimelerini ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, rakiplerinizin pazarlama uygulamalarından haberdar olmanızı sağlayacaktır.

Keywords Statistics

Rakip listelemeleriniz eklenirse, organik ve ücretli pozisyonları takip edebilirsiniz. Bu, arama sonuçları sayfasında üst sıralarda yer alma eğiliminde olan ve daha fazla tıklama alan anahtar kelimeleri belirlemeye yardımcı olur.

Anahtar kelime sıralamalarınızı rakibinizin sıralamalarıyla karşılaştırabilir ve rakiplerinizin arama sonuçlarında daha yüksek sıralama almak ve üstün bir organik erişim elde etmek için hangi anahtar kelimeleri kullandığını analiz edebilirsiniz.

#3. Metriğinizi geçmişte izleyin

Aracımızla, ürününüzün geçmiş verilerini izleyebilirsiniz. Özet bölümünde, anahtar kelimelerinizin performansını ve son 10 gün, 30 gün, 6 ay veya son yıl içindeki sponsorlu ve organik sıralamaları hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Genel istatistiklere göz atabilir veya verileri marka veya ürüne göre filtreleyebilirsiniz.

Keyword Statistics

Ayrıca, Rakipler bölümünde, ürün metriklerini rakiplerinizin fiyat değişiklikleri, BSR, ürün inceleme sayıları, anahtar kelime sıralamaları vb. ile karşılaştırabilirsiniz. Rakip araştırma aracımız, ürünün rekabetçi manzarasını anlamak için kullanışlı grafikler sunar. Örneğin, rakiplerinizin BSR’ını izleyebilir, satışlardaki ani artış ve düşüşlere yanıt verip satış stratejinizi hızlıca ayarlayabilirsiniz.

BSR Position

Bu, SellerSonar’ın sunduklarının sadece bir örneği. Özellikleri ilk elden keşfetmek için demo‘muzu inceleyebilir veya uzmanımızla canlı bir toplantı planlayabilirsiniz.

Anahtar Kelimelerle Ürün Listelemelerini Optimize Etme

Ürün listelemelerini anahtar kelimelerle optimize etmek, Amazon’da görünürlüğü artırmak ve satışları yönlendirmek için önemlidir. İşte bunu etkili bir şekilde yapmanın yolları:

  • Stratejik Yerleştirme: Anahtar kelimelerinizi doğal bir şekilde ürün başlığına, madde işaretlerine, açıklamaya ve arka uç arama terimlerine dahil edin. Okunabilirliğe ve alaka düzeyine odaklanarak, listenizin hem müşteriler hem de Amazon’un arama algoritması ile uyumlu olmasını sağlayın.
  • Öncelikli Olarak Alaka Düzeyi: Ürününüzü doğru bir şekilde tanımlayan ve alışverişçilerin muhtemelen arayacağı Amazon anahtar kelimelerini seçin. Anahtar kelime doldurmaktan veya alakasız terimler kullanmaktan kaçının; bu, listenizin performansına ve güvenilirliğine zarar verebilir.
  • Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler: Sadece geniş, yüksek hacimli anahtar kelimelere odaklanmayın. Potansiyel alıcıların niyetini yakalayan, daha uzun ve daha spesifik ifadeler olan uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ekleyin. Bu anahtar kelimeler genellikle daha az rekabete ve daha yüksek dönüşüm oranlarına sahiptir.
  • Görselleri ve Arka Uç Anahtar Kelimelerini Optimize Edin: Görsellerin ve arka uç anahtar kelimelerinin önemini göz ardı etmeyin. Ürününüzü sergileyen yüksek kaliteli görseller kullanın ve arka uç arama terimleri bölümüne ilgili anahtar kelimeleri ekleyerek listenizin görünürlüğünü daha da artırın.
  • Performansı İzleyin: Anahtar kelimelerinizin performansını düzenli olarak SellerSonar’ın anahtar kelime sıralama izleyicisi ile izleyin. Yeni veri ve içgörülere dayalı olarak stratejinizi sürekli olarak rafine edin ve rekabet avantajınızı koruyun.

Şimdi SellerSonar‘ı deneyin. Bizimle 29 günlük deneme kaydolun ve çevrimiçi platformda işinizi yürütme yolculuğunuzu artırın.

FAQ
How do I research keywords on Amazon?

How do I research keywords on Amazon?
What is the Amazon keyword research tool?

What is the Amazon keyword research tool?
What are the best keyword research tools for Amazon?

What are the best keyword research tools for Amazon?
How does the Amazon keyword tool work?

How does the Amazon keyword tool work?