Seller Sonar 2

FBA deneyimli Amazon satıcıları, maliyetlerini ve yeni bir ürünü piyasaya sunmanın faydalarını zaten bilirler. Peki ya AMZ ticaretine yeni başlayanlar? İlk adım, en zor ve en önemli olanıdır. Maliyetleri yanlış hesaplar ve fiyatı yanlış belirlerse, kayıplara uğrarsınız. Yeni başlayan biri için birçok sorunun hemen ortaya çıkması şaşırtıcı değildir. Amazon’da satış yapmak pahalı mı? Rakipler FBA için ne kadar harcıyor? Platformla olası kazançlarım ne kadar? Keşke maliyetleri tahmin etmek ve hangi fiyatı belirleyeceğimi veya ilk parti mal hacmini anlamak için bir FBA ücret hesaplayıcım olsaydı. Eh, var!

Bu nedenle, iş finansallarınızı anlamanın tüm sürecini öğrenmek ve bazı hesaplamaları verimli bir şekilde yapabileceğiniz ücretsiz bir aracı kontrol etmek için okumaya devam edin! Amazon FBA’yı kullanarak satış sürecinizi optimize edin. Amazon FBA hesaplayıcısını kullanarak maliyetlerinizi doğru bir şekilde tahmin edebilirsiniz. Ve FBA gelir hesaplayıcısı ile potansiyel kazançlarınızı daha iyi anlayabilirsiniz.

Amazon FBA Ücret Hesaplayıcısı Nedir?

Amazon’daki FBA hesaplayıcı, diğer adıyla AMZ Gelir Hesaplayıcısı, ürününüz için Amazon sipariş karşılama maliyetlerini hesaplamak üzere tasarlanmış bir satıcı aracıdır. Bu araç, satıcıların Amazon’un karşılama ücretlerini diğer 3PL sipariş karşılama hizmetleriyle karşılaştırmasına yardımcı olur.

Ancak, Amazon uyarır ki, ücretsiz Amazon FBA hesaplayıcısı sadece bir kılavuz olarak kullanılmalıdır çünkü hesaplama kesin değildir. Satıcılar bu seçeneği sipariş başına karşılama ücretlerinin kaba bir değerlendirmesi için kullanabilirler, ancak kesin hesaplamalar için AMZ Hizmetleri İş Çözümleri Sözleşmesi’ni kontrol etmeniz gerekecektir. Ayrıca, Yeni Amazon Karşılama seçeneği, Amazon’da Satış ücretlerinizi ve FBA karşılama ücretlerinizi, Amazon karşılama merkezinde depolanan ürünler için uzun vadeli depolama ücretini doğrulamanıza yardımcı olabilir.

Hesaplamaların pazara göre değişebileceğini unutmayın, bu nedenle satış yaptığınız pazara uygun doğru hesaplayıcıyı kullanmanız gerekecektir.

FBA Hesaplayıcıda Hangi FBA Ücretleri Dahildir?

FBA programıyla ilgili birçok farklı ücret vardır ve FBA Hesaplayıcı gibi bir araç olmadan Amazon’da satışın maliyetini gerçek anlamda anlamak zor olabilir. Bu nedenle, FBA Hesaplayıcınızın hangi ücretleri içerdiğini ve bu maliyetlerin neyi temsil ettiğini netleştirmek, bu araçtan elde ettiğiniz verilere güven duymanız için önemlidir.

İşte Amazon Vergi Hesaplayıcıya dahil olan ücretlerin kısa bir açıklaması.

Amazon Satış Ücretleri

how to use amazon fba calculator

Amazon Seller Central, yönlendirme ücreti ve değişken kapanış ücreti (geçerliyse) gibi çeşitli ücretleri kapsar. Yönlendirme ücreti, ürünlerinizi Amazon’da satmanın maliyetini ifade eder. Bu ücret, minimum dolar tutarı veya satış fiyatının, hangisi daha yüksekse, bir payı olarak hesaplanır. Satış fiyatı üzerinden alınan yüzde oranı kategoriye bağlıdır ve en yaygın oran %15’tir. Minimum dolar tutarı neredeyse her zaman 1,00 $’dır. Yönlendirme ücreti kategoriye özgüdür ve bazı ürünlerin daha yüksek veya daha düşük maliyetleri olabilir. Değişken kapanış ücreti, yalnızca müzik, kitaplar, videolar, video oyunları, DVD’ler, konsollar veya yazılım (BMVD ürünleri) gibi bazı medya ürünleri için geçerlidir.

FBA Ücretleri

how to use amazon fba calculator

FBA ücreti, ürünün ağırlığı ve boyutlarına göre hesaplanır. Aylık depolama ücreti ve karşılanma ücreti olmak üzere iki bileşeni vardır. Karşılanma Ücreti, paketleme ve nakliye malzemeleri (etiketler, kutular, dolgu malzemeleri), müşteriye gönderim ve Amazon’un sunduğu müşteri hizmetleri işçilik maliyetlerini kapsar. Aylık Depolama Ücreti ise ürünün hacmine (küp feet cinsinden) göre hesaplanır. Amazon FBA karınızı maksimize etmek için bu ücretleri anlamak çok önemlidir. Amazon Seller Central’da sağlanan araçları kullanarak Amazon mağazanızı daha etkili bir şekilde yönetebilirsiniz.

Amazon Ücret Hesaplayıcısını Ne Zaman Kullanmalısınız?

Bir FBA satıcısı için FBA Hesaplayıcısını kullanmanın en değerli zamanlarından biri, pazarda satmak üzere yeni ürünler araştırırken olur. Bu araç, satıcıların Amazon FBA maliyetlerini hesaplamalarını ve belirli bir ürün için bekleyebilecekleri potansiyel kâr marjını anlamalarını sağlar. Amazon FBA gelir hesaplayıcısı, birim başına FBA maliyetlerinin net bir resmini sunar. Ayrıca, bu hesaplayıcı, ürünlerinizin maliyetini veya satış fiyatını ayarlamanın marj üzerindeki etkilerini anlamanıza yardımcı olur. Bu bilgi, ürün maliyet bütçenizi belirlemek, kârlı kalmak için minimum fiyatınızı belirlemek ve daha yüksek bir fiyattan elde edilebilecek potansiyel marjları tahmin etmek için çok önemlidir. Son olarak, AMZ ücret tahmincisi, FBA’ya geçmeyi düşünen satıcılar için her model için maliyetler ve marjların net bir karşılaştırmasını sunarak yararlıdır.

Amazon Gelir Hesaplayıcısı Nasıl Kullanılır?

Amazon FBA ücret tahmincisi, Fulfillment by Amazon ücretinizi belirlemek için mükemmeldir. Ancak, Amazon’un FBA hesaplayıcısını sadece harcamalar için değil, aynı zamanda bir Amazon kar hesaplayıcısı olarak da kullanabilirsiniz. Daha büyük resmi görmek için, harcamalarınızı izlemek ve gerçek karları ölçmek için bazı basit ipuçları bir araya getirdik.

Artık Amazon kârlılık hesaplayıcısının içerdiği Amazon ücret türleri ve bu ücretlerin neyi temsil ettiğine dair bir fikriniz olduğuna göre, belirli bir ürün için bu hesaplamaların gerçekte nasıl göründüğüne dalalım.

Adım 1

FBA Hesaplayıcısını kullanırken, ilk adım, araştırdığınız ürünü açmak için bir tanımlayıcı (ASIN, ISBN, EAN veya arama terimi) girmektir.

Adım 2

Ürünü açtığınızda, belirli ürününüz için marjı hesaplamak üzere AMZ Karşılama sütunu alanlarına değerler girebilirsiniz. Gireceğiniz ilk değer Ürün Fiyatıdır. Benzer ürünleri bularak fiyat aralığını anlayabilir ve fiyatı düşürmenin veya yükseltmenin marj üzerindeki etkisini görmek için bu değerlerle oynayabilirsiniz. Örneğin, $12.99’luk bir satış fiyatı kullanacağız.

Adım 3

Doldurmanız gereken bir sonraki alan Amazon’a Gönderim bilgileridir. Zaten Amazon’da ürün satıyorsanız, ürünlerinizi AMZ depolarına göndermek için birim başına ortalama fiyat hakkında bir fikriniz olabilir. Elbette, ürünün boyutlarına ve ağırlık taşıma kapasitesine ve herhangi bir zamanda gönderdiğiniz miktara bağlı olarak değişecektir. Marj etkisini görmek için çeşitli maliyetler kullanarak denemeler yapmak için başka bir yerdir. Aksi takdirde, bu alanı boş bırakabilirsiniz; ancak, eğer boş bırakırsanız, nakliye masraflarınızdan kaynaklanan marj etkileri ve ek maliyetleri beklediğinizden emin olun. Örneğimizde, birim başına $0.40’lık bir nakliye maliyeti kullanacağız.

Adım 4

Hesaplayıcıya gireceğiniz son bilgi Ürünün Maliyeti’dir. Bu alana, üreticiden veya toptancıdan bu ürünü satın almak için birim başına maliyetinizi gireceksiniz. Bu maliyetin, denizaşırı teslimat, gümrük, ambalaj malzemeleri veya bu ürünü satın almakla ilgili diğer maliyetler dahil olmak üzere “tamamı” bir ücret olması gerektiğini unutmayın. $3.50’lik bir değeri kullanacağız. Bu alanı girdikten sonra, Hesapla’ya tıklayın.

Sonuçlar

Burada AMZ FBA hesaplayıcısı, girdiğiniz değerlere göre ürünün net kârını ve marjını gösterecektir. Ayrıca, Amazon’da Satış Komisyonları ve Amazon Tarafından Karşılama (FBA) Maliyetlerinin tahmin edildiğini göreceksiniz ve bir Toplam Karşılama Maliyeti gösterilecektir.

Araç, ekranınızın sağ tarafında gelir, maliyetler, satıcı gelirleri ve net kârınızın uygun bir temsilini sağlayan bir dizi çubuk grafik üretir.

Amazon FBA Ücret Hesaplayıcısına Alternatifler Var mı?

Elbette! Çevrimiçi olarak tüccarların faydalanabileceği birçok uygulama mevcuttur. Bazıları hatta çapraz platformlarda çalışabilir.

Bazı AMZ satıcı araçları, belirli bir yazılıma kaydolduğunuzda veya bir Amazon FBA hesaplayıcı uzantısını kullandığınızda kendi ücretsiz tahmin aracını sağlar. Bu da tüccarların çözümleri ve süreçleri tek bir platformda birleştirmesini daha uygun hale getirir. Ayrıca, zamanınız kısıtlıysa, markanızı ince ayar yapmanın ve müşteri hizmetlerinizi artırmanın ek bir yolu daha vardır. İyi bir örnek SellerSonar FBA hesaplayıcısıdır. SellerSonar, metrik izlemeyi otomatikleştirmeye yardımcı olan kapsamlı bir AMZ yazılımıdır. Bu yazılımla, bildirimler ayarlayabilir ve Seller Central hesabına bağlanmadan platformdaki herhangi bir üründeki değişiklikleri takip edebilirsiniz. Ve en güzel yanı, basit ama etkili ücretsiz Amazon satıcı ücret hesaplayıcısı sağlamasıdır.

Amazon FBA Fees Calculator

Tahmin süreci ABC kadar kolaydır. Ücretlerinizi ve potansiyel karlarınızı hesaplamak için:

  1. Ürünün ASIN’ini veya URL’sini girerek ürününüzü bulun. Ürünleri ASIN ile arıyorsanız, belirli bir AMZ pazar yerini seçin.
  2. ‘Ücreti kontrol et’ düğmesine tıklayın ve AMZ FBA hesaplayıcısının gerekli ürün bilgilerini bulması için biraz bekleyin.
  3. SellerSonar’ın hesaplayıcısı ürünü bulacak ve boyutunu ve ağırlığını gösterecektir.
  4. Sağ tarafta, bu ürünün pazar yerindeki ortalama fiyatını ve tahmini FBA ve komisyon ücretlerini gösterecektir.
  5. Karınız, satılan her üründen aldığınız miktarı gösterir ve ürünün maliyetini içerir. Bu nedenle, net karı tahmin etmek için sadece tüm ek masrafları çıkarmanız yeterlidir.

Kolay görünüyor, değil mi? Bu arada, bu ücretsiz araç işinizi pazar yerinde önemli ölçüde destekleyebilir. Amazon’un sağladığı temel ücret tahmincisinden farklı olarak, SellerSonar’ın hizmeti harcamalar ve kar marjı hesaplamalarını daha doğru bir şekilde yönetir. Sonuç olarak, satıcıların büyük resmi görmelerine, gerçek karlarını ölçmelerine ve satış stratejilerini ayarlamalarına olanak tanır.

Aşağıda, Amazon satıcılarının ücretsiz Amazon gerçekleştirme hesaplayıcısını üçüncü taraf seçeneklerle tamamlamayı düşünmeleri için bazı ek nedenler bulunmaktadır.

Amazon’daki Gelir Hesaplayıcısının Tek Başına Yeterli Olmamasının Nedenleri

Amazon FBA hesaplayıcısı, özellikle yeni başlayanlara, Amazon satıcılarına belirli avantajlar sağlasa da, bu dahili tahmincisinin yapamadığı bazı yönler vardır. Sonuç olarak, deneyimli kullanıcılar tarafından genellikle ilk tahminler için ücretsiz AMZ hesaplayıcısı kullanılır.

Aşağıda, satıcıların üçüncü taraf Amazon hesaplayıcılarının tahmin gücünü tercih etmeleri için bazı nedenler bulunmaktadır.

Sıkıcı ve zaman alıcı süreç

Ücretsiz FBA hesaplayıcısının Amazon kullanıcıları, ücretsiz hesaplayıcının sıkıcı sürecini kolaylıkla doğrulayabilir. Belirli bir ürünün AMZ ücretlerini öğrenmek için, satıcılar ürün adını, Evrensel Ürün Kodu’nu (UPC) veya AMZ Standart Tanımlama Numarası’nı (ASIN) manuel olarak doldurmalıdır.

Kaydetme işlevi yok

Yukarıdaki paragrafla ilgili olarak, tüccarların ücretsiz olanın kaydetme işlevi olmadığından dolayı harici bir FBA hesaplayıcısı kullanmayı da düşünmeleri gerekir.

Belirli bir ürünün FBA ücretlerini hesaplamak için harcanan tüm zaman ve çabanın ardından, satıcılar bunu tekrar kontrol etmek istediklerinde bu süreci yeniden yapmak zorunda kalacaklar. Ayrıca, kaydetme seçeneği olmadığından, elektrik kesintileri, web sitesi çökmeleri veya tarayıcı sorunları gibi teknik sorunlarla karşılaşıldığında sonuçları geri almak için bu süreci tekrar yapmak zorunda kalacaklar.

Veri dışa aktarma özelliği yok

Bunun dışında, ücretsiz FBA hesaplayıcı aynı zamanda veri dışa aktarma seçeneğinden de yoksundur. Bu, ücretsiz hesaplayıcı aracılığıyla hesaplanan veya görüntülenen herhangi bir şeyin PDF veya CSV dosyası olarak kaydedilemeyeceği veya indirilemeyeceği anlamına gelir.

Bazı Amazon satıcıları, belirli hesaplamaları başka bir Amazon ürününün sonucuyla karşılaştırmak için kaydeder. Ancak, bu süreç, satıcının klavye kısayolları gibi teknik bilgiye sahip olmaması durumunda zorlayıcı olacaktır.

Karşılaştırma zorluğu

Bölünmüş tablo erişimi olmadığı ve veriler indirilemediği için, Amazon’un ücretsiz kârlılık hesaplayıcısıyla eşzamanlı bilgi karşılaştırması da imkansızdır.

Bazı Amazon tüccarları, veri karşılaştırma gibi temel özelliklerden yararlanmak için üçüncü taraf AMZ FBA hesaplayıcılarını kullanır. Bu tür bir seçenek nihayetinde artan üretkenlik ve satışlarla sonuçlanacaktır.

Ek maliyet perspektifi yok

Amazon’un FBA hesaplayıcısı öncelikle Amazon ücretlerine odaklandığı için, işin içinde bulunan diğer kritik giderler veya maliyetler dahil edilmemektedir.

Vergiler, reklam, pazarlama, genel giderler ve diğer gizli maliyetler gibi giderler bu ücretsiz FBA hesaplayıcısının kapsamı dışında kalır. Bu nedenle, daha kapsamlı bir FBA aracına ihtiyaç duyarsınız.

İş Kararlarının Etkisini Anlamak için Amazon Marj Hesaplayıcısı Nasıl Kullanılır?

Bu araç, farklı iş kararlarının marj etkisini anlamak için hızlı ve kolay bir yöntem sunar. Örneğin, müşterinizin fiyatını daha rekabetçi hale getirmek için düşürdüğünüzü varsayalım. Karlı kalırken ne kadar düşebileceğinizi görmek isterseniz, bunu hesaplayıcıyı kullanarak hızlıca belirleyebilirsiniz.

Bu programı, ürünlerin maliyetiyle oynayarak daha düşük veya daha yüksek ürün maliyetlerinden kaynaklanan marj etkisini görmek için kullanabilirsiniz.

FBA Ücretlerinden Nasıl Tasarruf Edilir?

Hesaplamalarınızı tamamladıktan ve FBA’nın ürünleriniz için doğru seçenek olduğunu belirledikten sonra, gelirlerinizden alınan payı fark edecek ve Amazon FBA sürecinde mümkün olduğunca fazla para tasarrufu yapmayı öğrenmek isteyeceksiniz. Aşağıda en iyi ipuçlarımız yer almaktadır:

İpucu #1: Kendi FBA gönderim planınızı geliştirin

Çoğu satıcı, ürünlerini hangi fulfillment merkezinde saklayacaklarını belirlemek için pazar yerine güvenir, ancak bu büyük bir hatadır. Çoğu kişi AMZ’nin bazen ürünlerini farklı depolara göndererek o bölgedeki pazar yerini test ettiğini bilmez. Örneğin, bir ürünü New Mexico FC’ye göndermiş olabilirsiniz ve AMZ bu ürünü Nebraska veya New York’a gönderebilir. Bu kulağa çok kötü gelmeyebilir, ancak platform her tesis değişikliğinde sizden ücret alır. Biz, kontrolü ele alıp kendi FBA gönderim planınızı oluşturmanızı öneriyoruz, yani AMZ’ye ürünlerinizin nerede saklanacağını söylüyorsunuz ve ürünlerinizin taşınmasını istemiyorsunuz. Bunun için pazar yerinin gönderim planı talimatlarını takip edin.

İpucu #2: Toplu gönderim

Platformun resmi FBA kuryesi UPS değişti. Amazon’un FBA hizmeti için ürünleri gönderirken tasarruf etmeniz için mükemmel bir fırsat. Ürünleri tek tek postalamak yerine, birkaç ürünü toplayarak bunları bir veya birkaç kutuda toplayın. Yeni UPS hesaplamasını kullanarak, 20X20X20 ölçülerinde ve 20 lb. ağırlığında bir kutu ile 20X20X20 ölçülerinde ve 40 lb. ağırlığında bir kutu size yaklaşık olarak aynı miktara mal olacaktır. Ancak, pazar yerinin birden fazla ürün içeren kutular için belirlediği 50 lb. sınırını aşmamaya dikkat edin – aşarsanız, teslimatınızı reddetmeleri muhtemeldir. Bu küçük hile size önemli miktarda para tasarrufu sağlayabilir.

İpucu #3: Uzun vadeli envanter yönetimi

Toplu gönderim yapmanızı öneriyoruz, ancak yalnızca envanterinizi hızlıca hareket ettirebileceğinizden eminseniz – AMZ’nin terimleriyle, hızlı bir ay içinde anlamına gelir, çünkü bu şekilde ücretlendirilirsiniz. Şu anda bir ürünü AMZ raflarında altı ay boyunca tutup ücretlerinizi ödeyebilirsiniz; ancak bu süreden sonra, platform ürünlerinizi değerli alan israfı olarak gördüğü için ücretlerde artış görürsünüz. Bu ücret, ayda 11.25 $ /küp feet; bir yıl satılmadıktan sonra, satıcılardan 22.50 $ /küp feet ücret alınır. Dolayısıyla, burada önerimiz, mallar karlı değilse ve altı aylık süre dolmadan ürünleri geri almaksa yalnızca Amazon’un FBA’sını kullanmaktır.

SellerSonar, fiyatlandırmayı rekabetçi bir seviyede tutmanıza, stok tükenmesini önlemek için envanteri korumanıza ve ürün sıralamalarındaki herhangi bir değişiklikten haberdar olmanıza yardımcı olur. Araç, ürün listelemelerini 7/24 izler ve kritik değişikliklerle ilgili tüm uyarıları gerçek zamanlı olarak gönderir. Ayrıca, sizin için ücretsiz bir AMZ kar hesaplayıcı da sunar.

Bu nedenle, 29 güne kadar ücretsiz deneme sürümüne kaydolun ve işinizi platformda geliştirme, kârınızı tahmin etme ve herhangi bir sorunu hızla çözme fırsatını kaçırmayın.

FAQ
How does Amazon calculate fulfillment fees?

How does Amazon calculate fulfillment fees?
What is the use of FBA calculator?

What is the use of FBA calculator?
What is the formula for the sell-through rate on Amazon?

What is the formula for the sell-through rate on Amazon?
What is the benefit of the FBA calculator?

What is the benefit of the FBA calculator?