SellerSonar3

Günümüzde sosyal medya içerik oluşturucuları, görüş liderleridir. Sonuç olarak, birçok hayran, en sevdiği blog yazarlarının farklı şeyler hakkındaki görüşlerini takip eder ve bu görüşlere güvenir. Aslında, bu durum ticari hale getirilebilir.

İki tarafı vardır. Öncelikle, sosyal medyada takipçileri olanlar, ürünleri hayranlarına tanıtarak içerik oluşturma becerilerini ve etkilerini paraya dönüştürebilir.

İkincisi, markalar bu tür hizmetlerden faydalanabilir. Ürünleri dünyaya tanıtmak, başarının anahtarıdır. Satıcılar ve markalar, satışları ve dönüşümleri artırmak için mümkün olan tüm hedef kitlelere ulaşmak ister. Blog yazarları ve görüş liderleri, yeni bir ürünü tanıtmak veya mevcut bir ürünün satışlarını artırmak için yardımcı olabilir.

Çoğu satıcı, affiliate (ortaklık) programları ile tanışmıştır. Bunlar, sosyal medyada ürünleri pazarlayan kişilerdir. Ancak, bu tür tanıtımın daha sofistike bir versiyonu vardır. Sosyal ağlarda özel hedef kitlelere sahip içerik oluşturucuları, AMZ influencer’ları olabilir.

Amazon Influencer Programı ile yaratıcı blog yazarları, Instagram, YouTube veya diğer medya üzerinde ürünleri tanıtabilir ve ödüller kazanabilir. Influencer’lar, izleyicilerine sunmaya değer buldukları ürünleri kendi Amazon vitrinlerinde toplar. Seçilen ürünler hakkında blog yazıları yazabilir, YouTube videoları oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirler.

Bu durum markalar için oldukça değerlidir, çünkü taze ve ilgi çekici içerik elde ederler. Ayrıca, bu içerikleri kendi sosyal medya kanallarında yeniden kullanabilirler.

Influencer gereksinimlerinin neler olduğunu ve Amazon Influencer Programı’na nasıl katılacağınızı öğrenmek için daha fazla okuyun.

Amazon Influencer Program page

Amazon Etkileyici Programı Nedir?

Amazon etkileyicileri, kendi özel Amazon sayfalarında – vitrinlerinde – seçilen ürünleri tanıtan etkili sosyal medya blog yazarlarıdır. Ürünleri sergilemek için Amazon vitrinlerini sosyal medya gruplarına, blog gönderilerine ve diğer web sitelerine bağlayabilirler.

Bu içerik oluşturucuların Facebook, Instagram, Twitter sayfası veya YouTube’da tutarlı bir hedef kitleye sahip olmaları gerekir. Ayrıca, etkileyici olmanın ön koşulu bir Amazon vitrini oluşturmaktır.

Aslında, Amazon etkileyicilerinin büyük bir abone sayısına sahip olması gerekmiyor. Pazar, güçlü liderlerin yanı sıra nano- ve mikro-etkileyicileri de programa dahil edebilir.

Amazon etkileyicisi vs. ortaklık

Aslında, ortaklar ve etkileyiciler oldukça benzer faaliyetlerde bulunurlar. Her ikisi de daha geniş Amazon Ortaklık Programı’na aittir. Ancak, ortaklar söz konusu olduğunda, Amazon, tanıtacakları ürünlerin seçimini kontrol eder. Öte yandan, etkileyiciler ürünleri kendileri seçer.

Aynı zamanda, hemen hemen herkes ortak olabilir. Amazon ortakları, bireysel ürünler için bağlantılar paylaşarak sosyal medya hesaplarına ve web sitelerine yönlendirirler. Bunu yapmak isteyenlerin Amazon Ortaklık Programı’na katılması ve ürünleri benzersiz bağlantılarıyla tanıtmaya başlaması gerekir. Nitelikli satın alımlar için ödeme alacaklardır.

Buna karşılık, Etkileyici Programı’nın gereksinimleri daha zordur. Sadece Amazon’da özel vitrinlere sahip olmaları yetmez. Ayrıca, nitelikli bir kitleye sahip olmaları ve ilgili yüksek kaliteli içerik oluşturmaları gerekir.

Example of Amazon influencer store

AMZ Influencer Programının Faydaları

Blog yazarlarının etkileşimi artırmasını sağlar.

Blog yazarları, hedef kitleyle iletişim kurmanın ve olumlu bağlantılar geliştirmenin yeni yollarını bulmak için sürekli çalışan topluluk yöneticileri gibidir. Bu nedenle, takipçilerinize hayatınıza bir bakış sunma veya “daha fazla sizin gibi olma” fırsatı, güçlü bir dijital topluluk oluşturmanıza yardımcı olur. AMZ Influencer vitrinleri, yaratıcıların önerdiği ürünlerin kolay bir satın alma deneyimi sunduğu için bu bağlantıları başka bir seviyeye taşır.

Ek gelir kaynağı oluşturur.

Afilite programı pazarlama fırsatları, influencerlar için ek bir gelir kaynağı olabilir. Özellikle AMZ’nin programıyla, blog yazarları yalnızca önerdikleri veya vitrinlerinde bulundurdukları ürünler için değil, sepete eklenip ödeme sırasında hala aktif olan ilişkili çerezler aracılığıyla satın alınan ürünler için de komisyon alabilirler.

Tek bir kanal, daha zahmetsiz yönetim sağlar.

Birden fazla şirketten ürünleri tek bir yerde toplama seçeneği ile yaratıcılar, kolayca afilite bağlantıları ekleyebilir, promosyon kodları paylaşabilir ve satış ilerlemesini kendi başlarına takip edebilirler. Influencerlar, sonuçlarını birden fazla platformda değil, tek bir platformda kontrol edip yönetebilirler. Bu durum, ödeme sürecini de önemli ölçüde kolaylaştırır.

Amazon pazarı iyi biliniyor.

Eğer kitleniz hızla trendlere kapılıyorsa, her yerden afilite URL’lerini paylaşmakta sorun yaşamazsınız. Ancak, güven inşa etmekte yavaş bir kitleye sahipseniz, tanıdık oldukları sitelerden alışveriş yapmayı tercih edebilirler. Bu noktada, AMZ platformu çoğu alıcının bildiği bir isimdir. Ancak, daha az bilinen bir afilite pazarlama markası kullandığınızda, bazı müşteriler bağlantıyı okuyup tıklamaktan kaçınabilirler, çünkü bunu spam klasörüne düşme korkusuyla değerlendirebilirler.

Amazon Influencer Programı Nasıl Çalışır?

Amazon influencerları, Amazon ürünlerini tanıtan içerikler paylaşarak alıcıları influencer vitrinlerine çeker. Influencerlar, sosyal medya izleyicilerine özel bağlantılar kullanarak sattıkları her ürün için ödeme alırlar. Bu bağlantıları web sitelerine ve bloglarına da tanıtarak, her nitelikli satış için komisyon alırlar.

Eğer bir influencer olmaya karar verdiyseniz, bir Amazon hesabınızın olması gerekir. Dolayısıyla, eğer yoksa kaydolmanız gerekiyor. Daha sonra, Amazon Influencer Programına başvurabilirsiniz. Aynı zamanda, eğer bir Amazon kullanıcısıysanız, mevcut hesabınızdan başvuru yapabilirsiniz.

Başvurunuzu gönderdiğinizde, Amazon bunu inceleyecektir. Takipçi sayınızı ve diğer etkileşim metriklerini değerlendireceklerdir. Ardından, onay veya red ile geri döneceklerdir.

Amazon üyeliğinizi onayladığında, vitrinize özel bir URL alacaksınız. Bu özel bağlantının formatı amazon.com/shop/abcdsocialmedia şeklindedir. Bu bağlantıyı sosyal medya veya blogunuzda paylaşabilirsiniz.

Bir vitrin oluşturmanın avantajı, alıcıların influencerın tanıttığı çeşitli ürünlere tek bir linkle yönlendirilmesidir. Genellikle, influencerlar ürünleri kategorilere göre vitrinde düzenler. Özel bağlantılar ile influencerlar, mağazayı Instagram, YouTube, Twitter veya başka yerlerde tanıtabilirler.

Amazon ürünlerini sosyal medyada tanıtmak için, örneğin profil bölümünüze veya biyografi kısmınıza özel bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Web sitenizde veya blogunuzda, içeriğe bağlı olarak uygun bir yere yerleştirebilirsiniz.

Amazon influencer store: product selection

Amazon Influencer’ı Nasıl Olunur?

Amazon influencer’ı olabilmek için belirli kriterler vardır. Aslında, bunların en önemlileri etkileşim oranları ve içerik kalitesiyle ilgilidir. Influencer Programı’na uygun olduğunuzda, Amazon ekibi sosyal medyadaki en popüler hesaplarınızı gözden geçirir ve değerlendirir.

Pratikte, abone sayısı en önemli kriter değildir. Daha çok takipçilerinin yanıt verme ve sadakat oranları önemlidir. Ayrıca, paylaştığınız içeriklerin genel kalitesi de önem taşır.

Amazon influencer programı gereksinimleri:

  • Yüksek etkileşim oranına sahip takipçiler;
  • İzleyici sadakati ve tutarlılığı;
  • İçerikle yakın etkileşim;
  • Yüksek sayıda beğeni, yorum ve paylaşım;
  • Gerekli sayıda abone;
  • Takipçilerin geniş aktivitesi ve yanıt verme oranı;
  • Harika içerik kalitesi;
  • Amazon ile yakın ilişki;
  • Niş içeriğin bulunması.

Influencer Programı’na başvuru adım adım

  • Adım 1. Amazon hesabınıza giriş yapın.
  • Adım 2. Amazon Influencer Programı sayfasına gidin ve “Başlayın” butonuna tıklayın.
  • Adım 3. Hesabınızla giriş yapın.
  • Adım 4. Hesap adını girin ve Amazon’un başvurunuzu onaylamasına yardımcı olacak bilgileri doldurun.
  • Adım 5. Facebook, YouTube, Twitter veya Instagram hesaplarınızı bağlayın.
  • Adım 6. Mağaza adınızı ve sloganınızı belirtin.
  • Adım 7. Hesap bilgilerinizi ekleyin: ad, adres, telefon numarası, ödeme ve vergi bilgileri.
  • Adım 8. “Kaydet ve Bitir”e tıklayın.
  • Adım 9. İşlem tamamlandıktan sonra Amazon Associates kontrol paneline geçeceksiniz. Doğrulama işlemini tamamlamak için talimatları izleyin.
  • Adım 10. “Beklemede” durumu değişene kadar bekleyin.

Not: Mağazanızı ve içeriğinizi oluşturmadan önce, Amazon’daki paylaşımlarınızı düzenleyen Topluluk Kurallarını gözden geçirmeyi unutmayın.

Steps to become an Amazon influencer

HInfluencerlar Ne Kadar Kazanıyor?

Aboneleriniz, bağlantılarınız üzerinden nitelikli satın alımlar yaptığında komisyon kazanmaya başlayabilirsiniz. Ödeme, satılan ürün başına yapılır.

Influencer’ın gelirini etkileyen faktörler

  • Tavsiye ettiğiniz ürün sayısı;
  • Ürün kategorisi ve nişi;
  • Abone sayısı;
  • İzleyici katılım düzeyi ve güven.

Sabit komisyon oranları, ürün kategorisine göre değişiklik gösterir. Örneğin, Lüks Güzellik, Lüks Mağazalar Güzellik ve Amazon Coin’leri tanıttığınızda %10,00 kazanırsınız. Dijital Müzik veya El Yapımı gibi ürünleri pazarladığınızda ise komisyonunuz %5,00 olacaktır. Diğer yandan, Kablosuz Hizmet Planları, Alkollü İçecekler ve birkaç diğer kategori için %0 kazanırsınız. Ortalama olarak, komisyonunuz %4 civarında olacaktır.

Amazon influencer commission rates

Etkileyici Olarak Amazon Mağazası Nasıl Oluşturulur?

Amazon üyeliğinizi onayladığında, size mağazanıza özel bir URL verecektir. Ardından, mağazanızı kurmanız gerekecek. Ayrıca, önermek istediğiniz içerikleri eklemeye başlayabilirsiniz.

Amazon Alışveriş Uygulamasında Adım Adım Mağaza Oluşturma

  • Adım 1. Amazon mobil alışveriş uygulamasını açın.
  • Adım 2. Amazon Influencer Programına katıldığınız e-posta adresiyle amazon.com’a giriş yapın.
  • Adım 3. Altta, bir kişiyi simgeleyen ikona dokunun.
  • Adım 4. ‘Hesabınız’ bölümüne gidin.
  • Adım 5. ‘Mağazanız’ butonunu seçin.
  • Adım 6. ‘Mağazamı Düzenle’ye dokunun.
  • Adım 7. ‘Sayfanızı Güncelle’ye gidin.
  • Adım 8. Küçük kutudaki kamera simgesine dokunarak profil fotoğrafınızı ekleyin.
  • Adım 9. Büyük kutunun sağ alt köşesindeki kamera simgesine dokunarak kapak fotoğrafınızı yükleyin.
  • Adım 10. Bir sayfa başlığı ekleyin (adınız, sosyal kullanıcı adınız veya markanız).
  • Adım 11. Bir sayfa sloganı girin (sayfanın ne hakkında olduğunu tanımlayın).
  • Adım 12. “Kaydet”e dokunun.

Masaüstünden Adım Adım Mağaza Oluşturma

  • Adım 1. Program için kaydolduğunuz e-posta adresiyle Amazon.com’a giriş yapın.
  • Adım 2. Tarayıcınıza benzersiz URL’nizi girin.
  • Adım 3. Sayfa başlığının yanındaki “Mağazanızı Düzenleyin” butonuna tıklayarak Associates Central’a geçin.
  • Adım 4. Influencer sekmesine gidin ve “Mağazamı Yönet”e tıklayın.
  • Adım 5. Profil fotoğrafınızı ekleyin.
  • Adım 6. Kapak fotoğrafınızı yükleyin.
  • Adım 7. Bir sayfa başlığı ekleyin.
  • Adım 8. Bir sayfa sloganı girin.
  • Adım 9. “Kaydet”e tıklayın.

Adım Adım İçerik Oluşturma

  • Adım 1. Fikir listeleri oluşturun – ürünlerinizi kategori bazında gruplandırın;
  • Adım 2. Alışveriş yapılabilir fotoğraflar oluşturun – tanıttığınız Amazon ürün listelemelerine etiketli bağlantılar içeren görseller.
  • Adım 3. Videolarınızı ve ürün incelemelerinizi yükleyin.
  • Adım 4. Canlı yayınlar ekleyin.

Sonuç

Amazon ürünlerinin sosyal satışı, çok sayıda takipçisi olanlar ve markalar için bir gelir kaynağı olabilir. Amazon etkileyicileri, ürünleri hayranlarına tanıtarak komisyon kazanabilir. Amazon ürünlerini web sitelerinde, bloglarında, sosyal medyada ve daha fazlasında pazarlayabilirler. Bunu yapmak için bir etkileyicinin Amazon Influencer Programına kaydolması gerekir. Ancak, Amazon etkileyicilerin başvurularını onaylamadan nitelikli satın almalardan para kazanmaya başlayamazlar. Ayrıca, önerdikleri ürünler için bir mağaza oluşturup kurmaları gerekecektir.

Satıcılar da ürünlerini piyasaya sürmek ve tanıtmak için etkileyicilerin hizmetlerinden yararlanabilir. Ayrıca, Amazon ürünlerinin pazarlanması önemli olsa da, satıcılar ürün performanslarını unutmamalıdır. Amazon izleme yazılımı, satışlarınızı takip etmenin etkili bir yoludur. SellerSonar, satışlarınızı korumak için anlık Amazon uyarıları sunar. Bizimle birlikte, tüm listeleme değişiklikleri, Buy Box kaçakçıları, yeni/silinen incelemeler, anahtar kelime sıralama geçmişi ve ürün baskılarını takip edersiniz.

Şimdi SellerSonar’ı deneyin. İşletmenizi platformda yönetme yolculuğunuzu hızlandırmak için 29 günlük deneme kaydı olun.