Eğer bir satıcı olup envantere büyük miktarda para yatırmadan Amazon’da para kazanmayı düşündüyseniz, yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Ürün satışı dışında Amazon’da para kazanmanın en az bir düzine farklı yolu vardır. Bunun için Amazon çalışanı olmanız da gerekmiyor.

Genel olarak kabul edilenin aksine, Amazon yalnızca geleneksel e-ticaret ticareti için bir yer değildir. Üçüncü taraf girişimciler için birçok kazançlı fırsat sunar. Amazon’da para kazanmanın popüler yolları arasında, artık ihtiyaç duymadığınız ikinci el eşyaları satmaktan, satıcılara Amazon asistanlığı yapmaya veya kendi kitaplarınızı yazıp yayımlamaya kadar birçok seçenek bulunmaktadır. Bunlardan biri de Amazon Merch programıdır.

Eğer yaratıcıysanız ve insanların beğeneceği fikirler üretebiliyorsanız, Amazon Merch ile tasarımlar oluşturarak kolayca para kazanabilirsiniz. Amazon tarafından sunulan bu talep üzerine baskı hizmeti, t-shirt tasarımlarınızı ön ödeme olmadan satmanıza imkân tanır.

Eğer ilgileniyorsanız, Amazon Merch’in ne olduğunu ve Merch by Amazon ürünlerini nasıl satacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Merch by Amazon Nedir?

Merch by Amazon (Amazon Ürünleri), içerik üreticileri ve satıcıların t-shirt tasarımlarını satmalarına olanak tanıyan bir talep üzerine baskı hizmetidir.

Bu hizmetle, Amazon alıcılarına ve diğer müşterilere kendi tasarımınızla marka ürünleri sunabilir, Amazon’un sizin adınıza ürettiği, sattığı ve gönderdiği ürünleri satabilirsiniz. İyi haber, bu süreçte hiçbir ön maliyet yoktur. Bir müşteri tişörtünüzü satın aldığında, telif ücretleri alırsınız.

Ancak, Merch’in davetiyeye dayalı bir program olduğunu unutmamalısınız. Bu, programa katılmak için Amazon tarafından onaylanmanız gerektiği anlamına gelir.

Merch by Amazon Değerli mi?

Merch by Amazon landing page

Yaratıcı Bir Şekilde Para Kazanmak

Pazar yerinde ürün satmak sadece para kazanma yöntemi değil, aynı zamanda araştırma becerilerinizi ve yaratıcılığınızı test etmenin bir yoludur. Diğer bir deyişle, bu bir meydan okuma ve oldukça eğlencelidir. Üstelik, para kaybetme riski de yoktur.

Hayran Kitlenizi Büyütmek

Merch by AMZ, hayranlarınızla tartıştığınız popüler fikirleri veya oyun karakterlerini markalı tişörtlere dönüştürmenizi sağlar. Bir yandan, mevcut hayranlarınız bu ürünleri dış dünyayla paylaşmak ve bu resimlerle tişörtler giymek isteyecekler. Diğer yandan, yeni takipçiler kazanacaksınız.

Büyük Bir Müşteri Portföyüne Erişim

Sosyal medya takipçilerinizin artmasıyla birlikte, Amazon size çok sayıda müşteri kitlesinden faydalanma olanağı sunar. Ayrıca, Amazon’un gelişmiş müşteri hizmetleri ve uzmanlığından yararlanırsınız. AMZ’nin sunduğu geliştirilmiş dağıtım, lojistik, gönderim ve pazarlama seçenekleri, satış sürecini düzenlemenize yardımcı olurken, raporlama araçları da gelirlerinizi izlemenizi sağlar.

Merch by Amazon Nasıl Çalışır?

Merch by Amazon, Amazon’da markalı ürünler satmaya başlamak için basit ve maliyet etkin bir fırsattır. Tek yapmanız gereken, ürününüz için tasarımı yüklemek, renkleri seçmek, fiyat belirlemek ve göndermektir. Amazon geri kalanını halledecektir. Tişört satıldığında, telif hakkı alırsınız. Para kazanmanın yanı sıra, Merchandise hayranlarınızı bir üst seviyeye taşımanıza ve bir web siteniz varsa daha fazla trafik çekmenize yardımcı olur.

AMZ Üzerinde Merch Süreci Adım Adım

Adım 1. Bir Amazon hesabı kaydedin.

Adım 2. Amazon’un tasarım spesifikasyonlarına uygun olarak tasarımınızı yükleyin.

Adım 3. Fiyat belirleyin.

Adım 4. AMZ ürün listelemenizi oluşturur.

Adım 5. Müşteri tişörtünüzü satın alır.

Adım 6. AMZ, siparişi basar, paketler ve AMZ Prime ile gönderir.

Adım 7. Aylık telif hakkı alırsınız.

Satıcıların Başlamak İçin İhtiyaç Duyduğu Şeyler

Hayal edin ki eserinizin üzerinde olacağı bir şey.

Merch by AMZ programı ile satış yapmaya başlamak için ihtiyacınız olanlar:

  1. Aktif bir banka hesabı, kimlik belgesi (vergi bilgileri veya SSN) ve routing numarası.
  2. Dijital bir tasarım uygulaması veya stüdyosu. İnternette, Canva (başlangıç dostu ve ücretsiz) gibi birçok araç bulabilirsiniz; [Adobe grafik tasarım seti](https://www.adobe.com/creativecloud/design.html) ise daha kapsamlıdır.
  3. Özenli bir tasarım fikri. Alıcıların dikkatini çekecek ve “sepete ekle” kararlarını etkileyecek bir şey yaratma zamanı!

Basit görünüyor, ancak özelleştirilmiş AMZ ürünlerinizi pazara çıkarmak için gerçekten ihtiyacınız olan tek şey budur.

Amazon Merch İçin Nasıl Başvurulur?

At the moment, Merch by Amazon is an invite-only program. Because of the tough competition, you’ll need to go through an invitation process before you can produce Amazon Merch products.

You can enroll in Amazon Merch in two ways:

  • Amazon team sends you an invitation, or
  • You file a request for an invitation on the Amazon Merch landing page and get approved.

Application for Merch by Amazon

#1. Sign in to your Amazon Account or create one.

#2. Click the ‘Request Invitation’ button.

#3. Accept the services agreement.

#4. Click ‘Begin Application.’

#5. Enter all information requested:

  • Organization name;
  • Industry type;
  • Website (optional);
  • Additional information (optional).

#6. Wait for Amazon approval.

Once you’ve filed an invitation request, you’ll be placed on a waiting list. Keep in mind that it can take several months to get approved by Amazon.

Note: Carefully fill in all details. The ‘Additional information’ field helps the Amazon team identify your uniqueness and ability. Depending on how you present your details they may or may not accept your request. For the same reason, it’s good to have a website with your artwork.

Amazon Merch ile Ne Kadar Kazanabilirsiniz?

Alışverişçiler, Merch by Amazon ürünlerinizi satın aldıklarında bir telif ücreti alırsınız.

Telif Ücreti Hesaplaması

Telif ücreti, belirlediğiniz ürün satış fiyatına bağlıdır. Ortalama olarak, yaklaşık %25 (arasında %13 ile %37) kazanabilirsiniz. Amazon, her satışın satın alma fiyatından vergileri ve maliyetleri düşer ve geriye kalan miktarı alırsınız. Amazon’un maliyetleri, malzeme, üretim, lojistik, müşteri hizmetleri, iadeler, değişimler ve dolandırıcılık önleme giderlerini içerir.

Örneğin, ABD’de standart bir tişörtün satış fiyatı $15.99 ile $25.99 arasında değişebilir. Bu durumda, her satış başına telif ücretiniz $2.21 ile $9.77 arasında olacaktır.

Amazon Merch royalty examples

Ülkeler ve tişört türüne bağlı olarak detaylı telif hesaplama örneklerini buradan bulabilirsiniz. ## Amazon Merch’te Hangi İçerikleri Satabilirsiniz?

Amazon Merch’e gönderdiğiniz tüm sanat eserleri, taze ve yeni içerikler içermelidir. Başkalarına ait fikri mülkiyet haklarına sahip tasarımları kullanmanıza izin verilmez. Eserinizi gönderdiğinizde, Amazon bunu onaylamayabilir çünkü ticari markalı içerik içerdiğini düşünebilir.

Diğer yandan, başkalarının tasarım fikirlerini veya kavramlarını kullanabilirsiniz, ancak bunları kopyalamamanız gerekmektedir. Ayrıca, sanat eserlerini kullanmak için sahibinden izin alabilirsiniz.

Buna ek olarak, Amazon, saldırgan veya tartışmalı içeriklere izin vermemektedir.

Yapmanız Gerekenler

  • Anlaşılır, yenilikçi ve estetik tasarımlar oluşturun; uygun yerleşim, renk ve boyut kullanın;
  • Sanat eserini ve ürün açıklamalarını yazım hataları için kontrol edin;
  • Ürün arka planına karşı net bir şekilde görünür olan renkler kullanın;
  • Satacağınız pazarda içeriğin izin verilen bir içerik olduğundan emin olun.

Element colshould be visible against the product background

Yapmayın

  • Yanıltıcı bilgileri içeren bir tasarım veya ürün tanımı üretmeyin;
  • Ürünün tanımını (gönderim vaatleri, beden ölçüleri vb.) uygulamayın.
  • Kazalar, doğal felaketler ve silahlı saldırılarla ilgili ifadeler kullanmayın.

Merch by Amazon ile ilgili İçerik Politikasını buradan daha fazla okuyabilirsiniz.

Merch’inizi Nasıl Tanıtabilirsiniz?

Amazon Merch hesabınız Amazon Reklamcılığı’na kaydolmak için uygun ise, ürünlerinizi diğer Amazon envanterine uyguladığınız PPC tekniklerini kullanarak tanıtabilirsiniz. Son derece ilgili anahtar kelimeleri araştırmalısınız, bunları ürün listenize eklemeli ve bu kelimeler için teklif vermelisiniz.

Amazon Merch, hem Sponsorlu Ürün hem de Sponsorlu Marka kampanyaları başlatmanıza olanak tanır.

Sponsorlu Ürünler

Sponsorlu Ürünler, reklamlarınızı alıcılara arama sonuçlarında ve ürün detay sayfalarında gösterir. Bu tür bir reklam kampanyası, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza ve bireysel listelemeleri tanıtmanıza yardımcı olur.

"<yoastmark

Sponsorlu Markalar

Sponsorlu Markalar arama sonuçlarının üzerinde görünür. Bu reklamlar marka bilinirliğini artırır. Aynı anda 3 ASIN’i reklam verebilirsiniz. Bu reklamlarla müşterileri mağazanıza veya web sitenize yönlendirebilirsiniz.

Sponsored Brand ad example

Merch ürünlerinizi tanıtma ve önerilen reklam bütçeleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Merch ad budget setup

Amazon Merch Ürünü Nasıl Oluşturulur?

Tişörtünüz için sanat eserini seçtiğinizde, bunu bir ürün haline getirme zamanı gelmiştir.

Amazon Merch Ürünü Oluşturma Adım Adım

Adım 1. Ürün Eklemeye Başlayın

Amazon sizi onayladığında, size bir Amazon Merch Gösterge Tablosu gönderecektir. Bu gösterge tablosunda yeni ürünler oluşturabilir veya mevcut olanları düzenleyebilirsiniz. İlk ürününüzü oluşturmak için ‘Ürün Ekle’ butonuna tıklayın.

Merch by Amazon dashboard

Adım 2. Tasarımınızı Oluşturun

İlerlemek için ‘Sanat Eserini Yükle’ butonuna tıklayın. Tasarım oluşturmak için Amazon şablonlarını indirebilirsiniz. Amazon, tasarımınızın yerleşimi ve boyutlandırması konusunda yardımcı olmak için Adobe Illustrator için tasarım şablonları sunmaktadır.

Amazon Merch

Amazon Merch’in tasarım kalitesi için En İyi Uygulamaları takip edin. Yüklenen ürün tasarımları sRGB (dijital grafikler için standart RBG renk alanı) formatında olmalıdır. Ayrıca, 25MB’ı aşmayan şeffaf PNG dosyaları olmalıdır.

Adım 3. Ürünü Yükleyin ve Fiyat Belirleyin

Sanat eserinizi yükledikten sonra, Amazon onay sürecine başlayacaktır. Bu süreç sekiz aşamadan oluşur: ‘taslak’, ‘inceleme aşamasında’, ‘reddedildi’, ‘işleniyor’, ‘onayınızı bekliyor’, ‘canlı’ ve ‘kaldırıldı’.

Ürününüz onaylandığında ve yayına girdiğinde, müşterilerinizin satın almasını bekleyin.

AMZ Merch Ürünleriniz için İpuçları

  • Araştırma, başarınız için anahtardır. AMZ Merch kategorisinde ifadenizi bulmak için ücretsiz araçları kullanın.
  • Telif hakkı ihlalinden kaçının. Emin değilseniz, ilgili platformları kontrol edin. Eğer telif hakkı olan bir terim/alıntı/görüntü kullanıyorsanız, tüm hesabınızın uyarı yapılmadan engellenme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  • İlanlarınızda iyi yazılmış açıklamalar ve madde işaretleri kullanın. Bu, FBA satıcıları için satışlarda %40’a varan artış sağlayabilir.
  • Niş bir pazar keşfedin ve yeni fikirler geliştirin.
  • Google Trends kullanarak internette hangi arama terimlerinin trend olduğunu kontrol edin. Ayrıca, meydana gelen önemli olaylara dikkat edin.
  • Yerel işletmelerle işbirliği yapın.
  • Tasarımlarınızı, Merch by Amazon üzerindeki promosyon bölümünde Twitter ve Facebook paylaşımları yaparak tanıtın.
  • Satışlarınızı gözden geçirin.

Eğer bu platformda satış yaparak para kazanmaya karar verdiyseniz, izleme yazılımı satışlarınızın takibini sağlamak için etkili bir yoldur. SellerSonar, satışlarınızı korumak için anlık Amazon bildirimleri sunar. İlan değişiklikleri, Buybox korsanları, yeni/silinen yorumlar, anahtar kelime sıralama geçmişi ve ürün baskıları hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Şimdi SellerSonar‘ı deneyin. 90 günlük deneme kaydınızı yapın ve platformda işinizi yürütme yolculuğunuzu hızlandırın.

FAQ
What are the eligibility criteria to join Merch by Amazon?

What are the eligibility criteria to join Merch by Amazon?
What types of products can I sell on Merch by Amazon?

What types of products can I sell on Merch by Amazon?
How is royalty calculated on Merch by Amazon?

How is royalty calculated on Merch by Amazon?
Can I promote my Merch by Amazon products outside of Amazon’s platform?

Can I promote my Merch by Amazon products outside of Amazon’s platform?

SellerSonar3