SellerSonar3

Müşterilerin çevrimiçi bir şey satın alıp almamaya karar verirken ilk yaptıkları şey ürün yorumlarını kontrol etmektir. En son yapılan yorumların hızlı bir incelemesi, bir öğenin paranıza değip değmeyeceğini size çok şey anlatabilir.

Ne yazık ki, bazı dürüst olmayan satıcılar, alışverişçileri ikinci sınıf ürünlerini satın almaya yönlendirmek için olumlu yorumlar yaptırır. Bu aldatıcı teknik, tüketicilerin genellikle kusurlu ürünü iade etmeye çalışarak zaman kaybetmelerine ve bazı durumlarda para kaybetmelerine neden olur.

Peki Amazon’daki hangi geri bildirimlerin güvenilir olduğunu kontrol etmek mümkün mü? Platformdaki hangi yorumlar sahte?

Sahte geri bildirimler giderek daha önemli hale geldikçe, AMZ’deki satıcıların kendi ve diğer satıcıların ürün yorumlarını izlemeleri ve analiz etmeleri gerekmektedir. Ancak, gerçek ve yasadışı yorumları ayırt etmek zor olabilir. Bu makale, Amazon’da şirketinizin yorumlarını bir yorum denetleyici kullanarak nasıl tarayacağınızı kapsar. Hadi biraz daha derine inelim.

Amazon İnceleme Kontrolcüsü Nedir?

Piyasadaki ürün incelemelerinin çoğu gerçektir. Yine de, son araştırmalar tüm inceleme sitelerindeki geri bildirimlerin neredeyse %42’sinin sahte olduğunu iddia ediyor.

Her Amazon listesini sahte inceleme için incelemek zamanınıza değmez. Bu yüzden bir Amazon sahte inceleme kontrolcüsü kullanmalısınız.

Bu tür çevrimiçi araçlar, platformdaki şüpheli geri bildirimleri ayıklamaya adanmıştır. Bir AMZ URL’si girdiğinizde, hizmet tüm şüpheli yorumları ortaya çıkaracaktır. Listelerinizde sahte geri bildirimleri fark ettiğinizde, hemen müdahale edebilirsiniz.

Bu nedenle, bir Amazon inceleme analizörü, gerçek müşterilerinizi kötü bir alışveriş deneyiminden korumanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, dijital dünyadaki itibarınızı da koruyacaktır.

Müşteriler Neden Amazon Sahte İnceleme Denetleyicisine Güveniyor?

Yukarıda belirtilen noktalara ek olarak, tüccarlar işlerini geliştirmek için müşteri memnuniyetine odaklanmalıdır. Bu, girişimcilerin anlaması gereken önemli ölçütlerden biridir. İşte burada bir AMZ inceleme denetleyicisi devreye girer. Mutlu müşteriler platformda olumlu geri bildirimler bırakır. Ancak, olumsuz yorumları da ele almanız gerekir.

Olumsuz geri bildirimler ürün puanlamanızı ve satışlarınızı düşürür ve markanızı olumsuz etkiler. Bu nedenle, incelemelerinizi bir AMZ inceleme analizörü veya denetleyici aracıyla takip etmelisiniz. Olumsuz yorumları takip ederek, müşterinin ürününüzden neden memnun olmadığını veya sıkıntılarını görebilirsiniz. Sorunu çözmeyi kolaylaştırır ve müşteri memnuniyetinizi artırır. Ayrıca, en iyi senaryoda, olumsuz bir yorumu olumluya çevirebilirsiniz.

Amazon İncelemelerini Ek Yazılımla Kontrol Etmeniz Gerçekten Gerekli mi?

Geçmişte sahte müşteri incelemeleri tarafından kandırılmış olsanız da veya sadece durum tespiti yapmak isteseniz de, bu araç büyük bir yardımcı olabilir. En iyi AMZ inceleme denetleyicileri, en iyi seçimleri yapmanıza ve listelerinizi sahte geri bildirimlerden korumanıza olanak tanıyan hedefli ve doğru veriler sunar.

Sahte Amazon yorumları denetleyicisinin kullanmaya değer olduğu durumlar:

  • Amazon satıcısıysanız: Bireysel veya Profesyonel plan kullanıyorsanız, dürüst Amazon yorumlarını sahte olanlardan ayırt etmeniz gerekir. Bu sayede bireysel müşterilerin ne aradığını kontrol etmek için analiz yapabilirsiniz. Bu araç ayrıca olumsuz geri bildirimleri araştırmanıza, sahte olup olmadığını belirlemenize ve rakipleriniz puanınızı düşürmeye çalışıyorsa uygun önlemler almanıza yardımcı olur.
  • AMZ’den günlük kişisel kullanım eşyaları satın alıyorsanız: Günlük eşyaları çevrimiçi olarak almayı seviyorsanız, bir Amazon sahte yorum denetleyicisi kullanmak size büyük bir hayal kırıklığı ve para kazandırabilir. Bir ürünün birçok sahte yorumu varsa, muhtemelen uygun bir satın alma olmayacağını düşünebilirsiniz.
  • Ailenize ve arkadaşlarınıza ürünler önermeyi seviyorsanız: Arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz ürün önerileri için size mi dönüyor? Eğer öyleyse, önerdiğiniz ürünlerin iyi olduğundan emin olmak istersiniz. Bir Amazon yorum denetleyicisi bu amacınıza yardımcı olabilir.

Amazon yorum denetleyicisinin sizin için uygun olmadığı durumlar:

  • Ek araştırma için kaynaklarınız yoksa: Ürün araştırması yapmak zaman alıcı ve pahalı olabilir. Piyasaya geç kalmışsanız veya mevcut bütçenizi tüketmişseniz, bir Amazon yorum denetleyicisi en iyi seçenek olmayabilir.
  • Ürününüzün genel kalitesi konusunda endişelenmiyorsanız: Belirli bir nedenle, bir ürünün genel kalitesiyle ilgilenmiyorsanız bir yorum denetleyici aracı sizin için uygun değildir.

En İyi Amazon İnceleme Denetleyicileri

ReviewMeta İnceleme Denetleyicisi

Bu yazılım, sadece gerçek incelemelere dayalı bir derecelendirme ortaya çıkarmak için çeşitli testlerle müşteri yorumlarını inceleyen bir ürün inceleme denetleyicisidir. ReviewMeta, algoritmalar ve veriler kullanarak ‘doğal olmayan incelemeleri’ tespit etmeyi ve silmeyi, böylece tarafsız alıcıların bir ürün hakkında ne düşündüğünü göstermeyi hedeflemektedir.

ReviewMeta kullanmak basittir: bir Amazon bağlantısı girin ve Git’e basın. Araç, sahte geri bildirimler filtrelenmiş olarak sadece meşru müşterilerin yorumlarından oluşan bir Ayarlanmış Derecelendirme üretecektir. Ayrıca, geçerli doğrulanmamış siparişler ve şüpheli alışveriş yapanların sayısıyla birlikte sahte müşteri yorumlarının yüzdesini bir Rapor Kartı ile sunacaktır.

FakeSpot

Fakespot, kullanıcıların sahte müşteri yorumları kullanan şüpheli satıcıları tespit etmelerine ve onlardan kaçınmalarına yardımcı olmayı vaat etmektedir. Bu yazılım, milyonlarca ürün incelemesini kontrol ederek şüpheli faaliyetleri tespit etmek için AI teknolojisini kullanır. Bir ürünün müşteri yorumlarının ne kadar otantik olduğunu öğrenmek basittir — Fakespot’ın analizörüne bir bağlantı girin ve müşteri yorumlarının otantikliğine bağlı olarak A’dan F’ye kadar bir inceleme derecesi verecektir. Ayrıca, sahte yorumları hariç tutarak ayarlanmış bir derecelendirme yeniden hesaplayacaktır.

TheReviewIndex

TheReviewIndex, sinir ağları ve veri tarama kullanarak ürün yorumlarındaki şüpheli kalıpları tespit eder ve içgörüler üretir. TheReviewIndex’i kullanmak için bir Amazon ürün URL’si girin ve Özetle’yi kullanın. Hizmet, 1-10 puan ve başarısız, uyarı veya geçiş bir Spam Test sonucu içeren bir Genel Bakış sunacaktır. Ayrıca, İnceleme Özeti, Güvenilirlik ve Fiyat gibi kategorilere göre geri bildirimleri gruplandıran kullanışlı bir özellik içerir ve bu kategorideki yorumların büyük ölçüde olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğunu gösterir. Spam Testi, birçok incelemenin yeni Amazon kullanıcılarından gelmesi ve genel olarak pazarda ne kadar aktif oldukları gibi anormal yorumcu davranışlarını fark eder.

Appbot

Bu araç, uluslararası yorumları ve diğer bilgileri dünyanın diğer bölgelerinden izlemeyi basit hale getirerek tüm pazarları kapsar. Ayrıca, müşterilerin ne söylediğini hangi dilde yazıyor olurlarsa olsunlar anlamanızı sağlayan bir otomatik çeviri özelliği sunar. Ancak, bu yazılım tüketiciler veya genel kamu için tasarlanmamıştır. Bunun yerine, mobil uygulama geliştirenlere daha iyi hizmet sunmaya odaklanır. Bu hizmeti kullanmak, daha iyi iş kararları almanızı ve müşterilere daha iyi yardımcı olmak için iç süreçlerinizde tam olarak nerede değişiklik yapmanız gerektiğini belirlemenizi sağlar. Ayrıca, tüm müşterilerinizin sorunsuz bir deneyim yaşaması için hataları çok daha verimli bir şekilde bulabilirsiniz. Bunun yanında, bu araç müşterilerle daha kişisel bir bağlantı kurmanıza, güçlü entegrasyonlara sahip olmanıza ve genel etkinliğinizi ölçmenize olanak tanır.

AMZ Tracker

Sıralamalarınızı artırmak istiyorsanız, bu hizmet tam olarak sizin için tasarlanmıştır. Ayrıca, Amazon iş sahiplerine birçok özellik sunarak, geliştirmek için çok çalıştığınız satıcı sıralamalarınızı korumanızı sağlar. Bu araç, genel alıcılar için tasarlanmamıştır. Bunun yerine, sıralamalarını ve incelemelerini kontrol altında tutmaya çalışan Amazon satıcıları için oluşturulmuştur. AMZ Tracker, bu sistemin ve hizmetin markanız için en iyi şekilde çalışıp çalışmayacağını anlamanıza yardımcı olmak için ücretsiz 7 günlük bir deneme sunar. Size huzur verir ve bilinçli kararlar almanızı sağlar. Ayrıca, müşteri hizmetleri ve destek konusunda dikkate alınması gereken tüm önemli faktörleri içeren 360 derecelik bir satış stratejisi sunar, özellikle ürünlerinizi daha da iyi hale getirme konusunda.

Amazon Sahte İnceleme Denetleyicisi: Son Düşünceler

Müşterilerin Amazon’da gerçek geri bildirim bırakmalarını sağlamak zordur ve olumlu referanslar garanti etmez. Ancak, pazar sahte incelemeleri engellemek için birçok çaba sarf ediyor. AMZ bu sorunu kontrol altına almadıkça, sahte geri bildirimler sadece çoğalacaktır. Bu tür sahte incelemeler, kurallara uyan şirketlere zarar veriyor. Bu nedenle, bir tüccar olarak Amazon’daki ürün referanslarınızı incelemeniz gerekir. Bir AMZ inceleme denetleyicisi, meşru ve sahte referansları kolayca ayırt etmenize yardımcı olur ve müşterilerinizin düşüncelerini öğrenmenizi sağlar.

Daha fazla olumlu geri bildirim almak mı istiyorsunuz? O zaman SellerSonar’ı kontrol edin! Bu araç, Amazon’da işinize zarar verebilecek tüm önemli ürün değişikliklerinden sizi haberdar eder ve sorunlarla hızlı bir şekilde başa çıkmanıza yardımcı olur. Ayrıca, tüccarların incelemeleri takip etmelerini, anahtar kelime sıralamalarını ve BSR geçmişini izlemelerini, kar marjlarını hesaplamalarını ve diğer satıcıları tek bir kullanımı kolay kontrol panelinden izlemelerini sağlar.

FAQ
What is an Amazon Review Checker and how can it benefit sellers?

What is an Amazon Review Checker and how can it benefit sellers?
How does SellerSonar help with monitoring product reviews on Amazon?

How does SellerSonar help with monitoring product reviews on Amazon?
Why is it important to monitor fake reviews on Amazon?

Why is it important to monitor fake reviews on Amazon?
Can SellerSonar assist in tracking competitor activities on Amazon?

Can SellerSonar assist in tracking competitor activities on Amazon?
What are the key features of SellerSonar that enhance Amazon seller performance?

What are the key features of SellerSonar that enhance Amazon seller performance?