Amazon.com’da alışveriş yapan veya iş yapan her kullanıcı er ya da geç pazaryerinden bir fatura almak zorunda kalacaktır. Ancak, platformda üçüncü taraf satıcılar tarafından gönderilen birçok sipariş, pakette veya kutuda basılı bir fatura olmadan gönderilebilir.

Yine de, çeşitli nedenlerle bir satın alma kanıtına, yani bir AMZ faturası ihtiyacınız olabilir. Örneğin, satın alınan ürünleri değiştirmek veya iade etmek için bir fatura gerekli olabilir. Ayrıca ödeme yönetimi, harcamalarınızı doğrulamak, iş-to-iş operasyonları, vergi amaçları gibi nedenlerle de gerek duyabilirsiniz.

AMZ pazaryeri bu durumu kontrol altında tutar ve her siparişle birlikte bir çevrim içi belge sağlar. Peki, eğer faturanızın basılı bir kopyasına ihtiyacınız olursa ne yapmalısınız? Bu durumda, hesabınızdan AMZ faturanızı istediğiniz zaman yazdırabilirsiniz.

Bu blog, Amazon’dan nasıl fatura alacağınızı ve yazdıracağınızı anlatacaktır. Bu yüzden, okumaya devam edin.

Amazon Faturası Nedir?

Amazon faturası, finansal işlemi (AMZ pazar yerinde bir alışverişçinin satın alımını) kanıtlayan bir belgedir. Profilinizde, platform bir sipariş geçmişi tutar, böylece iş satın alımlarında faturaları istediğiniz zaman bulabilir ve yazdırabilirsiniz.

AMZ faturası, işlemle ilgili tüm gerekli bilgileri içeren yasal olarak bağlayıcı bir faturayı temsil eder, örneğin, satıcının ve alıcının bilgileri. Bu tür belgeler, işvereninizden geri ödeme almak veya işletme giderleri için vergi indirimleri talep etmek amacıyla gider kanıtı olarak kullanılabilir. Ayrıca faturaları, faturalarınızı yönetmek için fatura tarayıcı araçlarında tarayabilirsiniz.

Genellikle, indirilen belge PDF formatında sağlanır.

Ayrıca, bir fatura ile AMZ onay e-postası arasında küçük bir fark vardır. İlkinde işleminizle ilgili tüm bilgiler bulunurken, bir e-posta yalnızca sipariş numaranızı ve toplam fiyatınızı belirtir. Amazon onay e-postası otomatik olarak gelen kutunuza gönderilirken, faturanızın AMZ hesabınızdan indirilmesi gerekmektedir.

Bir Amazon Faturasında Neler Bulunur?

Amazon faturaları, sipariş tarihi, sipariş numarası ve toplam sipariş tutarı gibi tüm sipariş detaylarınızı içerir.

Satıcının sipariş numarası, ürün açıklamasının, ürün durumunun ve ödenen toplam fiyatın üzerinde belirtilmiştir.

Ayrıca, adres, gönderim tarihi ve teslimat süresi, ödeme bilgileri (kredi kartı ve fatura adresi) üzerinde detaylandırılmıştır.

Ödeme detaylarının, ürün ara toplamı, işlem ve nakliye ücretleri, indirimler veya ücretsiz kargo, vergi öncesi toplam tutar ve tahsil edilecek vergi olarak ayrıldığını unutmayın.

Ayrıca, her Amazon faturasının altında sipariş özetinize geri dönme ve işlem durumunu kontrol etme seçeneği bulunmaktadır.

Neden Amazon Faturası Almanız Gerekebilir?

Siparişlerinizi takip etmek, bütçe yönetiminiz için gereklidir. Hediye veya kişisel eşyalar için platformda alışveriş yapıyor olsanız bile, eski AMZ faturanızı bulmanız ve yazdırmanız gerekebilir.

İe platformdan aldığınız bir ürünün faturasını bulmanız için bazı nedenler:

  • İşvereniniz tarafından tazmin edilmek için. İş için ürün satın alıyorsanız, masraf faturası ile birlikte bir geri ödeme talebinde bulunmanız gerekebilir.
  • Harcamalarınızı izliyorsunuz. Mint, Personal Capital ve YNAB gibi uygulamalar ödeme bilgilerini içe aktarabilir. Ancak, harcamalarınızı izlemek için masraflarınızı bölmek istiyorsanız, AMZ faturalarınızı almanız gerekecektir.
  • Masrafları müşterinize yansıtıyorsunuz. Platformda müşteri adına bir şey satın aldıysanız, müşterinizin sizi geri ödemesini istiyorsanız, bu alımların kanıtını sunmanız gerekecektir.
  • Değiştirme veya garanti talepleri. Satın aldığınız malların garantisini talep ediyorsanız veya üreticinin bunları değiştirmesini istiyorsanız, satın alma belgesi olarak bir fatura kopyası göndermeniz gerekecektir.

Amazon Faturası Nasıl Bulunur?

Siparişiniz için bir AMZ faturası bulmak istiyorsanız, hesabınızdaki “İadeler ve Siparişler” sekmesinden alabilirsiniz.

Amazon Faturası Onay E-postasından Farklı mı?

Yukarıda belirtildiği gibi, AMZ faturanız pazar yerinin gönderdiği onay e-postasına benzerdir çünkü her ikisi de toplam tutarı ve sipariş numarasını içerir. Ancak, benzerlikleri burada sona erer.

Genel olarak, AMZ faturalarında, satın alma işleminden sonra aldığınız AMZ onay e-postalarından daha fazla ayrıntı bulunur.

Onay e-postası otomatik olarak gönderilirken, tam fatura gönderilmez. Bunun yerine, profilinize giriş yaparak işlem ayrıntılarından faturayı kontrol edip indirmeniz gerekir.

Buna karşılık, onay e-postası sipariş numarasını, gönderim adresini, tahmini varış tarihini ve toplam ödeme tutarını içerir. Ayrıca, “Siparişinizdeki Ürünleri Alan Müşteriler de Şunları Aldı” başlığı altında önerilen ürünleri bulabilirsiniz.

Öte yandan, fatura Amazon onay e-postasının genişletilmiş bir versiyonudur. Satın aldıktan sonra size gönderilen mesajda bulamayacağınız ek bilgiler sağlar.

Amazon Sipariş Faturasının Bir Kopyası Zaten Sizde Yok mu?

AMZ’dan sipariş ettiğiniz ürünlerle birlikte gelen paket veya kutudaki belgelerin faturayı içerdiğini düşünebilirsiniz. Ancak, yanılıyorsunuz. Bu sadece gönderim etiketidir ve gerçek faturanız değildir. Ayrıca, aldığınız ürünlerin listesi, fiyatı ve vergi miktarı, sipariş tarihi, gönderim adresiniz ve ödeme yöntemi gibi bir fatura veya makbuzun genellikle içerdiği tüm bilgileri içermez.

Amazon’dan Fatura Nasıl Yazdırılır?

Get an Amazon Receipt

Eğer Amazon fişini nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız, Amazon’dan fatura yazdırma konusundaki önerilerimiz bunu 4 basit adımda yapmanıza yardımcı olacaktır. Daha fazla bilgi için aşağıyı okuyun.

  1. PC veya Mac’inizdeki herhangi bir tarayıcı üzerinden Amazon ana sayfanıza gidin ve hesabınıza bağlı oturum açma bilgileriniz ile giriş yapın.
  2. Ekranın sağ üst köşesindeki “İade ve Siparişler” düğmesini seçerek işlemler özet sayfanıza gidin.
  3. Faturasını veya makbuzunu yazdırmak istediğiniz siparişi bulun ve gri başlıktaki “Fatura” seçeneğini tıklayın.
  4. Fatura ekranınızda, sayfanızın üst kısmındaki “Bu sayfayı kayıtlarınız için yazdırın” seçeneğini kullanarak kullanmak istediğiniz yazıcıyı seçin. Belgeniz yazdırılmaya başlayacak, böylece fatura ekranınızdan çıkabilirsiniz.

Amazon’dan Fatura Alma: Son Düşünceler

Amazon faturası, en büyük e-ticaret sitesinde yapılan tüm siparişlerinizi takip etmenizi sağlar. Platform bu faturaları dijital olarak saklayarak kaybolmalarını önler. Ancak, gerektiğinde hesabınızdan yazdırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Pazar yerinde yaptığınız tüm siparişlerde faturalar e-posta adresinize gönderilir.

Yazımızı beğendiyseniz, Amazon’da nasıl performans sergileyeceğinize dair daha fazla ipucu ve püf noktası öğrenmek için blogumuzu ziyaret edin! Kendi işinizi mi yürütüyorsunuz? O zaman, liste takip aracımızla işinizi güçlendirin.

SellerSonar algoritmaları, AMZ’den gelen verileri sürekli izler ve işler, bildirimler oluşturur ve sizin veya diğer ürünler için uyarılar gönderir. Böylece, iş ortamınızdaki en ufak değişikliklerden haberdar olabilir, satışlarınızı ve kârınızı koruyabilirsiniz. 29 günlük deneme süremizden şimdi yararlanın!

FAQ
How can I print an invoice for an order on Amazon?

How can I print an invoice for an order on Amazon?
Can I save my Amazon receipts as PDFs?

Can I save my Amazon receipts as PDFs?
How long can I access my Amazon receipts?

How long can I access my Amazon receipts?
How do I find my Amazon order receipt?

How do I find my Amazon order receipt?
Can I get a receipt from Amazon without an account?

Can I get a receipt from Amazon without an account?
How can I print a receipt from the Amazon app?

How can I print a receipt from the Amazon app?

SellerSonar3