SellerSonar3Various Chrome uzantılarını kullanmak, bir Amazon satıcısıysanız sihirli bir çözüm olabilir. Amazon.com’da satış yapmak, bu tür bir işi yürütürken farklı alanlarda iyi organize olmayı gerektirir. Ancak, para kazanmadan önce, satıcıların satmak istedikleri herhangi bir üründe kâr tahminlerini ve satış tahminlerini araştırmaları gerekir.

Neyse ki, bu kulağa yorucu gelse de hala umut var. Neden mi? Google Chrome, uzantılarıyla birlikte, satıcıların ürün araştırmalarında çok daha verimli olmalarına yardımcı olan bir ateş gücüdür. Bu blog yazısı, ayak işlerinizi kolaylaştıracak önemli AMZ Chrome uzantılarına daha derinlemesine değinecek.

AMZ Satıcıları Neden İşleri İçin Chrome Uzantıları Kullanmalı?

Satışlarınızı artırmak ve rakiplerinizle rekabet edebilmek için tüm özelliklerden ve imkanlardan yararlanmanız gerekir. Genellikle, satıcılar geleneksel seçeneklere odaklanma eğilimindedir. Örneğin, bir Lightning Deal başlatabilir ve sosyal medyayı kullanabilirler.

Ancak, Chrome tarayıcınızı satış uzantıları ile optimize ederek yeni zirvelere ulaşabilirsiniz. Ne yazık ki, birçok kullanıcı bu kritik fırsatı kaçırıyor.

Amazon satıcı Chrome uzantıları, tarayıcılarını AMZ satıcısının ihtiyaçlarına göre özelleştirmelerine yardımcı olur. Örneğin, doğru seçeneği kullanarak malların kârlılığını değerlendirebilir ve ürün listenizin görünürlüğünü artıracak arama terimlerini belirleyebilirsiniz.

En iyi olanlar size en büyük değeri sunabilir. Her AMZ satıcısının farklı ihtiyaçları ve öncelikleri olduğundan, Chrome uzantıları bazı satıcılara diğerlerinden daha fazla fayda sağlayabilir.

Yine de, aşağıdaki listemizi inceleyerek mevcut araçlar hakkında fikir edinmenizi öneririz. Ardından, işiniz için en yararlı olacağını düşündüğünüz bir tanesini eklemeyi seçebilir veya bu bilgiyi daha fazla araştırma yapmak için kullanabilirsiniz.

Amazon Satıcıları için En İyi Chrome Uzantıları

Başlangıç olarak, ürün analizi, Amazon anahtar kelime araştırması ve fiyat izleme, pazardaki herhangi bir FBA işi için üç kritik ancak yorucu görevdir. Amazon satıcıları için aşağıdaki ücretsiz Chrome uzantıları, bu görevleri daha rahat ve başarılı hale getirmek için en iyi araçlar olarak kabul edilir.

Amazon Assistant

Amazon.com’da ürününüzün eşleşmesi olup olmadığını kontrol etmeye çalışırken birçok sekme açmaktan yoruldunuz mu? İşte tam da bu noktada, bu satıcı Chrome uzantısı devreye giriyor. Satıcıların sitelerinde her zamanki gibi gezinmeye devam edin; ancak bu eklentinin çalışmasına izin verin ve Amazon’da potansiyel ürün eşleşmeleri konusunda sizi bilgilendirsin.

Helium 10 XRay

Helium 10, Chrome için en iyi eklentilerden biridir. Bu uzantı, kullanıcıların satış bilgilerini analiz etmelerine, rakiplerini izlemelerine, kâr hesaplamaları yapmalarına ve daha birçok işlemi gerçekleştirmelerine olanak tanır. Listemizdeki en kapsamlı Chrome uzantısıdır. Tüm işlevlerini incelemek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca, bu Amazon Chrome eklentisi son zamanlarda bazı yeni özellikler geliştirdi:

  • Satıcılar, Alibaba.com üzerinde güvenilir üreticileri doğrudan tespit etmek için XRay’i kullanabilirler.
  • Satıcılar, Amazon.com’da malların talebini tahmin etmek için Alibaba platformunu tarayabilirler.
  • Helium, XRay içinde özel bir anahtar kelime aracı (Cerebro) entegre etti.

Bu uzantının bir diğer avantajı, tamamen ücretsiz olmasıdır.

DS Amazon Quick View

Listemizdeki bir sonraki Amazon uzantısı Amazeowl’dur. Bu uzantı, Amazon işiniz için etkili ürün araştırmaları yapmanızı sağlar ve platformdan ayrılmanıza gerek kalmaz. Belirli bir anahtar kelimeyi, nişi veya kategoriyi aratarak ürün sayfasının köşesinde potansiyel ürünlerin bir kontrol listesini elde edebilirsiniz. Bu Chrome Amazon eklentisi özellikle basit hover bilgileri, renkler ve kullanıcı dostu işlevlerle dikkat çekiyor. Daha fazla ayrıntıya erişmek için “Pazar Analizi” çubuğunu kontrol edebilir ve kriterlerinize uygun verileri vurgulayan bir tablo alabilirsiniz. Son olarak, bu uzantı ondan fazla Amazon pazarında kullanılabilir.

Keepa

Amazon.com’daki tarihi satış istatistiklerinin birinci sınıf kaynağı olan Keepa’yı denemekten çekinmeyin. Bu uzantı, arka planda sürekli olarak çalışır ve pazar yerindeki birçok listeden sıralama ve fiyatlandırma ile ilgili faydalı satış verileri sağlar. Keepa, sağladığı gerçek zamanlı ve ücretsiz bilgiler nedeniyle Amazon kullanıcıları arasında en iyi bilinen ve güvenilen eklentilerden biridir.

Camelizer

Herhangi bir Amazon fiyatlandırma aracı kullanmayan çevrimiçi satıcılar için bir diğer mükemmel uzantı The Camelizer’dır. Rakiplerinizin fiyatlarını değiştirdiğinde otomatik olarak gönderilen e-posta ve sosyal medya fiyat bildirimlerini oluşturmanıza yardımcı olur. Ayrıca, milyonlarca ürünün tarihsel fiyatlarını kontrol edebilirsiniz. Bu, herhangi bir yeni ve gelişen Amazon satıcısı için iyi bir seçenek değil mi?

MozBar

MozBar, Google SEO için uygulanan en ünlü Chrome uzantılarından biridir. Ürün listelerini kontrol edebilir, MozBar’ı başlatabilir ve belirli bir listenize işaret eden harici bağlantıların sayısını takip edebilirsiniz.

Bu sayede, satıcılar rakiplerine işaret eden ortaklık platformlarını ve diğer web sitelerini keşfedebilirler. Daha sonra, bu sitelerle iletişime geçebilir ve onların listelerine bağlantı vermelerini isteyebilirler.

AMZScout

Ürün araştırması zahmetli bir görev gibi görünebilir, ancak AMZScout’un tarayıcı içi uzantısı bunu daha kolay ve keyifli hale getirir. Ürün fikrinizi yazın ve bu Amazon Chrome eklentisinin genel bir puan, gelir seviyesi, talep tahmini ve rakip bilgilerini hesaplamasına izin verin. Satıcılar daha sonra rakip ayrıntılarına, satıcı sıralaması, stok seviyeleri, olası kârlar ve FBA maliyetleri dahil olmak üzere AMZScout ile erişebilirler. Sonuç olarak, kâr potansiyeli yüksek niş ürünleri bulmak için mükemmel bir çok yönlü araçtır.

Honey

Depo için satın alınacak ürünlerin bir listesini oluştururken, Honey Chrome Amazon eklentisini tarayıcınıza eklemeyi unutmayın. Bu uzantı, kullanabileceğiniz promosyon kodlarını ve kuponları tarar. Bu nedenle, onları manuel olarak Google’da aramanıza gerek kalmaz.

RevSeller

Bu, en çok beğendiğimiz Chrome uzantısıdır. Kullanıcı dostu kontrol paneli, Amazon.com ürün listeleme sayfanızda yalnızca en önemli bilgileri gösterirken, satıcıların listelerinin kârlılığını her zaman tahmin etmelerine yardımcı olur. Örneğin, bu Chrome Amazon eklentisi, satıcıların her Amazon modeli için ücretleri doldurmalarına olanak tanıyan FBA ve FBM tekliflerini gösterir. RevSeller ayrıca ürün ölçümlerini, satış sıralamasını, ASIN ve UPC’leri ve hızlı kâr tahminlerini de gösterebilir.

Unicorn Smasher

Ürün analizi için kapsamlı bilgi toplamak üzere tasarlanmış ücretsiz bir hepsi bir arada eklenti karşınızda. Bu uzantı, kolayca gezinilebilen entegre bir menü ile rakip fiyatlandırmasını, satış sıralamalarını, incelemeleri ve tahmini satış kapasitesini derler. Yeni başlayan herhangi bir Amazon satıcısı için öneriyoruz.

Amazon Brand Detector

Bu Amazon tarayıcı uzantısı, platformdaki kaç markanın aslında yalnızca Amazon olduğunu gösterir. Kullanıcılara, AMZ arama sonuçlarınızda hangi ürünlerin AMZ’ye ait veya ona özel şirketler tarafından satıldığını gösterme sözü veriyor ve müşterilerin neyi satın aldığını kimin sattığını daha iyi anlamalarını sağlıyor. Bu Chrome için Amazon uzantısı, AMZ markalarının bir listesini oluşturan The Markup tarafından oluşturulan filtreler ve diğer teknikleri kullanarak Amazon’un Our Brands programının bir parçası olan ürünleri tespit ediyor.

Şirket, Amazon’un kendi iç markalarını arama sonuçlarında nasıl sıraladığına ilişkin bir araştırma yaptıktan sonra bu uzantıyı oluşturdu ve bu aracın (Firefox ve Chrome gibi tarayıcılar için kullanılabilir) aramaları daha şeffaf hale getirmeyi amaçladığını söylüyor.

Extensity

Bu uzantı, Amazon satıcıları için özel olarak tasarlanmamış olsa da, verimliliği ve üretkenliği artırmaya yardımcı olur. Extensity, kullanıcıların tarayıcılarında sahip oldukları tüm Chrome uzantılarını daha kolay erişim ve kullanım için düzenlemelerine yardımcı olur. Bununla, hangi Amazon uzantısını kullanıyorsanız, bunları hızlıca etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilirsiniz. İşlerinizi çok daha hızlı halletmenizi sağlar ve işinizin diğer yönlerine geçebilirsiniz. Extensity ücretsiz bir özelliktir. Başlamak için tarayıcınıza indirmeniz yeterlidir.

Hangi Chrome Uzantısını Seçmelisiniz?

Tarayıcı uzantıları, Amazon.com kullanıcılarının elindeki en uygun maliyetli seçeneklerdir. Çoğu Chrome eklentisi hiçbir şey maliyetine olmadığından, yukarıda bahsedilen programlar birkaç dakika içinde tüccar araç setinizin faydalı bir parçası olarak hizmet edebilir ve haftada birçok saatinizi tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Her bütçe ve şirket için birçok faydalı AMZ satıcı Chrome uzantısı vardır. Ancak, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı durdurmak için birkaç anahtar kelime, ürün araştırması ve fiyat uyarısı uygulamasını denemenizi öneririz.

Ayrıca, Amazon listelemelerinizi izlemeyi artırmak için SellerSonar gibi her şeyi kapsayan bir yazılımı da deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, ürün ve rekabet araştırmalarını, anahtar kelime analizini, fiyat yapılandırmasını ve satış tahminini artırabilirsiniz. Bu değer dolu araç ile AMZ işinizi büyütmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Ücretsiz 29 günlük deneme süresi için kaydolun ve verimliliğinizi ve üretkenliğinizi artırma gücünden yararlanın.