SellerSonar3

Amazon, milyonlarca perakende işletmesine hitap eden harika bir e-ticaret çözümüdür. Son araştırmalara göre, Amazon.com satıcılarının %85’i kârlıdır. Dolayısıyla, piyasada toptan satış yapmak kârlı bir fırsattır. Ancak, baştan sona atlamadan önce bilmeniz gereken birçok şey var.

Amazon’da başarılı bir iş yürütmek için makul bir ürüne ve uygun bir pazarlama stratejisine sahip olmalısınız. Bunun yanı sıra güvenilir bir Amazon distribütörü de gereklidir. Aksi takdirde, işinize yaptığınız tüm yatırımlar hiç yokmuş gibi ortadan kaybolabilir.

Tedarikçi bulma sürekli bir süreçtir. Herhangi bir iş ortağı ürün yelpazesini değiştirebilir, fiyatları artırabilir, kalitesini düşürebilir veya kapanabilir ve yeni bir tedarikçi aramanız gerekebilir. Bu makale, en uygun Amazon toptan tedarikçilerini bulma, onlarla iletişim kurma ve dolandırıcılıktan kaçınma konusunda bazı yönergeler sunmaktadır.

Wholesale Suppliers

Neden Amazon’da Satmak İçin Toptan Ürün Almalısınız?

Kendi markalı ürünlerinizi özel etiketler ile üretmenin yanı sıra, Amazon’da toptan ürünleri yeniden satmak, Amazon satıcısı olarak para kazanmanın en etkili yollarından biridir — satıcıların %26’sı toptan yöntemi kullanmaktadır.

Peki, pazarda satmak için neden toplu halde toptan ürünler satın almanız gerektiğine dair başka açıklamalar nelerdir?

Güvenilir bir toptan kaynaktan satın alabilirsiniz.

Bu satış yöntemi ile ürünleri doğrudan üreticiden, distribütörden veya markadan satın alır ve bir satın alma faturası alırsınız. Bu önemlidir çünkü AMZ belirli bir markayı pazarlamadan önce bir fatura isteyebilir ve bir perakende mağazasından alınan makbuz işe yaramaz.

Çin veya yurt dışından ürün sipariş etmenize gerek yok.

Toptan ürünler sunmanın büyük bir avantajı, ithalat sürecine gerek kalmadan kendi eyaletinizdeki kaynaklardan satın alabilmenizdir. Örneğin, Amerika’daysanız, kolayca ürün satın alabileceğiniz ve doğrudan adresinize gönderebileceğiniz binlerce tedarikçi bulunmaktadır.

Ürünler için yeniden tedarik edilen bir kaynak elde edin.

Çevrimiçi veya perakende arbitrajı, AMZ’de satış yapıp para kazanmanın harika bir yoludur, ancak aynı ürünleri tekrar tekrar bulmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Perakendeciler, çevrimiçi ve mağazada hızla stoklarını tüketebilir. Buna karşılık, markalar veya distribütörler her zaman bol miktarda ürün stoklarına sahiptir, bu da envanterinizi yeniden doldurmayı daha yönetilebilir hale getirir.

Yeni bir ürün başlatmanıza gerek yok.

Toptan yöntemi ile yeni bir ürün yaratmanıza veya başlatmanıza gerek yok. Bunun yerine, diğer şirketlerin ürünlerini onların onayıyla e-ticaret pazarlarında, örneğin Amazon’da yeniden satıyorsunuz.

Amazon FBA Toptan Satıcı Kategorileri

Genellikle şu Amazon FBA tedarikçileriyle karşılaşacaksınız: toptancı distribütörler, üreticiler ve dropship tedarikçileri. Aşağıda her türün kısa bir açıklaması bulunmaktadır.

Amazon İçin Üreticiler

Üreticiler, ürünleri kendileri üreten markalardır. İyi haber şu ki, çeşitli özel etiketli ürünler sunabilir ve üretici ile güçlü bir bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca, maliyetleri düşüren ilk fiyatı alma şansınız da var. Ayrıca, stokların tükenme olasılığı daha düşüktür.

Toptan dağıtıcılar

Amazon FBA distribütörleri, büyük sevkiyatlarda size mal sağlayabilir. Bu, önemli FBA satış hacimlerini hedefleyen satıcılar için iyi bir seçenektir. Ayrıca, pazarlık yapabilir ve iyi indirimler elde edebilirler. Ancak, bu tedarikçi türü ile ürün performansınızı ve rakamlarınızı daha iyi kontrol etmeniz gerekmektedir. Neyse ki, SellerSonar gibi verimli satıcı araçlarını kullanabilirsiniz.

Dropship tedarikçileri

Dropship satışları, Amazon’da iş yapmanın oldukça yaygın bir yoludur. Bu tür bir tedarikte, tedarikçi malları doğrudan müşterilerinize gönderir. Daha az genel gider maliyeti içerir. Ancak, bu durum satıcıya satış süreci üzerinde daha az kontrol verir.

Amazon İşletme Toptan Tedarikçileri Nasıl Bulunur?

Amazon FBA için güvenilir bir toptancı bulmak, işinizin büyümesini etkileyen zor ve sorumluluk gerektiren bir görevdir. Burada tedarikçilerin olası kaynaklarını ve arama sürecinde var olan farklı nüansları analiz edeceğiz.

1. Arama terimleri

Tarayıcınızdaki düzgün bir şekilde formüle edilmiş bir sorgu, ilk yardım eliniz olabilir. Arama çubuğuna ürün türünüzü ve “Özel marka,” “Tedarikçi” veya “Toptan satış” terimlerini yazın. Bu yöntem oldukça zahmetli olabilir; ancak, çoğu site ilk satıcı bile olmayacağından, fiyat çok daha yüksek olabilir.

Kendinizi sadece ilk sayfalarla sınırlamayın. En az 5-10 sayfayı gözden geçirin. Satıcıların web siteleri genellikle Amazon motorlarının en üst sıralarına çıkmaz ve nadiren kullanışlı ve dostça görünür, ancak bu ille de kötü ürün kalitesi anlamına gelmez.

Birkaç potansiyel üretici seçtikten sonra, onlarla iletişime geçmeli ve fiyat listesi ve ortaklık şartları hakkında detayları istemelisiniz. Ardından, maliyetleri karşılaştırarak, perakende arbitraj platformlarını kolayca ayırt edebilir ve en uygun ve kârlı seçeneği tercih edebilirsiniz.

2. Toptan tedarikçi veritabanları

İnternette, herkesin şirketleriyle başvurabileceği birçok sanal satıcı dizini bulabilirsiniz. Konuya veya sektöre göre kategorize edildikleri için arama motorları kadar kullanışlıdırlar. Ayrıca, kullanışlı filtreler güvenilir ortakları belirlemenize yardımcı olabilir.

Açık kayıt, dizine platformlarına bağlantılarını yayınlamak isteyen birçok kişinin dikkatini çektiğinden, gerçekten faydalı kaynakları bulmak için büyük miktarda zaman harcamanız gerekecek.

İşte çevrimiçi toptan dizinlere bazı faydalı örnekler:

Utmayın: Örneğin Alibaba.com gibi çevrimiçi dizin sitelerinde dolandırıcılara rastlayabilirsiniz. Ancak, kötü İngilizce ve teslimat yöntemi gibi yazışmalar sırasında ayrıntılı bilgi eksikliği kolayca fark edilir.

Ticaret fuarları ve konferanslar

Sektöre özgü medyada mevcut etkinlikler hakkında bilgi izleyebilirsiniz. Bu tür etkinlikler her zaman yeni bağlantılar sağlar. Örneğin, kendinizi ürün satmak isteyen ve potansiyel müşterileriyle tanışmaya hazır tedarikçiler ve girişimciler arasında bulabilirsiniz. Ayrıca, bu tür etkinlikler oldukça elverişlidir, çünkü iletişim bilgilerini değiş tokuş edebilir, iyi indirimler alabilir ve çalışma koşullarını tartışabilirsiniz.

Bu tür yerlerin bir diğer avantajı, tedarikçinin mallarının size uygun olup olmadığını belirlemek için örnekleri hemen kontrol etme imkanıdır. Ayrıca, seçkin yerel tasarımcılar veya zanaatkarlarla iletişimde kalmak, benzersiz bir ürün yelpazesi oluşturmanıza olanak tanır.

Sektörle ilgili yayınlar

Sektöre özgü çevrimiçi veya basılı dergilere abone olun ve potansiyel ürün tedarikçilerini bulabileceğiniz reklam bölümünü bulun. Ayrıca, çevrimiçi yayınlardan haberdar olmak için haber bültenine abone olabilirsiniz. Ek olarak, dergilerde düzenlenen sektör ticaret fuarları ve konferanslarına ilişkin duyurular bulabilirsiniz.

Sosyal medyadaki gruplar

Facebook ve LinkedIn, Amazon için toptancı tedarikçilerini bulmak için tüccarların kullanabileceği diğer yararlı kanallardır. İhtiyacınız olan grupları isim veya anahtar kelime ile arayarak başlayın. Ardından, kategorinizle ilgili bir grup keşfettiğinizde, muhtemelen tedarikçilere ihtiyacınız olacaktır. Bundan sonra, tek yapmanız gereken ilgili bir sayfada bir yayın oluşturmak ve yanıt beklemektir.

Doğru tedarikçileri bulmanın bir diğer olası yöntemi, hashtag aramaktır. Hashtag karakteri (#) ve nişinizde tedarikçilere yol açabileceğini düşündüğünüz bir kelime veya ifade girin. Ağa eklemek için bireysel bir tedarikçi veya şirket bulduğunuzda, kendinizi ve markanızı tanıtmak için bir yorum paylaşmanız şiddetle tavsiye edilir.

Bu yöntem ücretsiz, kolay ve hızlıdır. Ancak, sosyal medya profillerinin doğru olup olmadığını belirlemenin bir yolu yoktur. Ayrıca, bir tedarikçi ile iyi ilişkiler kurmak zaman alabilir.

Rakiplerinizin toptan tedarikçileri

Diğer satıcıların ürünlerini takip etmek de faydalıdır – bazı rakipleriniz, sizin bilmediğiniz güvenilir tedarikçilerle halihazırda işbirliği yapmaktadır. Diğer satıcılar genellikle ortakları hakkında sizinle bilgi paylaşmayacaktır. Ancak, rakiplerinizin üreticilerinden öğrenebileceğiniz birkaç yöntem vardır:

  1. Web sitelerindeki resimleri kontrol edin – tedarikçinin filigranlarını taşıyabilirler.
  2. Toptan tedarikçilerin sıklıkla sağladığı garanti hizmetleri hakkında ayrıntılar isteyin.
  3. Tedarikçilerin damgalarını taşıyan kalite sertifikalarını sağlayın veya arayın.
  4. Rakiplerinize müşteri olarak ulaşın ve ilgi duyduğunuz ürünlerin nerede üretildiğini temsilciye sorun.
  5. Ürünlerini satın alın ve paketlere bakın.

Üretici bulma yaklaşımının avantajı, diğer satıcıların ürünlerini zaten denemiş olmalarıdır. Bu nedenle, Amazon mağazanız için deneme partisi satın alabilir ve müşteriler arasında popüler olup olmayacağını kontrol edebilirsiniz.

Ancak, rakiplerinize sadık olan bazı üreticilerin sizin için daha az elverişli koşullar sağlayabileceğini öğrenmeye hazır olun. Bu nedenle sabırlı olun. Amazon işinde yeniyseniz, herhangi bir tedarikçiden hemen elverişli şartlar ve sadakat beklemeniz pek olası değildir.

Doğru Amazon Toptan Ürünlerini Bulmak İçin İpuçları

Ürün araştırma becerilerinizi geliştirmek için yeterince zaman harcamazsanız, potansiyel ürünleri fark edemezsiniz. Ancak, Amazon’da satmak için toptan ürünler tedarik etmek isteyen bir satıcıysanız, aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu:

Piyasa analizi: İnternette geniş çapta satan ürünleri yakalamak için piyasa araştırması yapın. Müşterinizin sorunlarını çözecek bir ürün seçin. Ayrıca, popüler arama terimlerini ve ürün eğilimlerini keşfetmek için Google trendlerini kullanmaktan çekinmeyin.

Piyasa fikrinizi doğrulayın: Bazı ürün fikirleriniz var. Bu bir başlangıç. Ürünlerinizin çözebileceği gerçek bir sorun olup olmadığını doğrulamanız ve markanızı bunun üzerine kurmanız gerekiyor. Bunu nasıl yapmalısınız?

  • Dijital platformlardaki müşteri yorumlarını inceleyin.
  • Tüketici ve satıcı forumlarında geri bildirim arayın.
  • Akrabalarınız ve arkadaşlarınızla konuşun.
  • SellerSonar yazılımını kullanarak Amazon listelemelerinin yorumlarını, En İyi Satıcı Sıralamasını ve diğer ölçütlerini kontrol edin. Bu, ürününüzün genel potansiyelini anlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Hedef kitlenizin ne istediğini düşünün. Bu, ürününüzü ve listelemenizi, başlık, ürün açıklaması, madde işaretleri vb. belirli bir müşterinin sorununu ele alacak şekilde geliştirmenizi sağlar.

Toptan Tedarikçilerle Nasıl İletişim Kurulur ve Pazarlık Yapılır?

Öncelikli toptan tedarikçi listenizi oluşturduktan sonra, onlarla iletişime geçip, işbirliği koşullarını sormanız gerekir. Belirli bir iş ortağıyla sınırlı kalmamaya çalışın. Bunun yerine, farklı tedarikçilerle bağlantılar kurun.

Koşullar üzerinde anlaşmaya varırsanız, ancak şirket çok güvenilir görünmüyorsa, temsilcileriyle kişisel bir toplantı ayarlamak daha iyidir. Tedarikçilerle ilgili kontrol edilmesi gereken bazı önemli şeyler aşağıda sıralanmıştır:

  • Satın alınan ürünlerin maliyeti ve indirimler nasıl belirlenir?
  • Tek seferlik satın alma için minimum ürün miktarı veya parti var mı?
  • Sipariş ve ücretli ürünlerin teslimatı nasıl gerçekleştiriliyor?
  • Mevcut envanter dengelerini ne sıklıkta sağlayacaklar (en azından en çok satanlar için)?
  • Ortaklık veya belirli bir anlaşma nasıl yürütülür? Herhangi bir raporlama belgesi sağlanıyor mu ve anlaşma yapılıyor mu?
  • Tedarikçiler mallar için uygunluk sertifikaları sağlayabilir mi?
  • Kusurlu malların iadesi ve garanti hizmeti sağlıyorlar mı?
  • Ödenmiş ancak talep edilmemiş ürünleri iade edebilir misiniz veya ürünler pahalıysa bunları diğer ürünlerle değiştirebilir misiniz?
  • Ek ürün bilgileri, örneğin resimler, özellikler ve açıklamalar sağlıyorlar mı?

Artık potansiyel toptan tedarikçilerinize soracak sorularınız var. Ardından, onları aramanız veya mesaj göndermeniz gerekir. Taleplerinizin görmezden gelinmemesi için birkaç kuralı takip etmenizi öneririz:

  • Metninizi kısa tutun. Kimse uzun talepler okumaktan hoşlanmaz, bu yüzden kısa ve öz bir mektup yazın.
  • Çok fazla soru sormayın. Tedarikçilerin onlarca sorunuza yanıt vermeye istekli olması pek olası değildir. Verilen üretici hakkında hoş bir izlenim oluşturmak için yalnızca en önemli konuları seçmeye çalışın.
  • Minimum parti üzerinde ısrar etmeyin. Muhtemelen sadece yanıt alma şansınızı azaltacaktır. Üreticiyi arayın veya kısa minimum sipariş miktarını talep eden kısa bir e-posta gönderin.
  • Yazım kurallarına dikkat edin. Yazıyı stilistik ve dilbilgisel hatalar açısından gözden geçirdiğinizden emin olun.

Toptan Satıcılar İçin Son Düşünceler

Artık ürünleriniz için Amazon toptancılarının nasıl ve nerede bulunacağını öğrenmiş durumdasınız. Ayrıca, güvenilir yüklenicileri belirlemenize ve onlarla işbirliği ve güven temelinde iyi ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak bazı yararlı öneriler de var. Sonuç olarak, üreticilerinizle uzun vadeli ve güvene dayalı ilişkiler kurmak, size harika fırsatlar ve indirimler sağlayacak ve iade ve nakliye sorunları riskini azaltacaktır.

Amazon FBA gereksinimlerinizi karşılayan ve envanterinizi oluşturan uygun toptan satıcıyı bulduğunuzda, bir sonraki adım ürünlerinizi karlı ve rekabetçi bir şekilde satmaktır. Bunun içinse, dönüşümlerinizi artırma ve Buy Box’ı kazanma şansınızı önemli ölçüde artırabilecek en iyi araç SellerSonar olacaktır.

İlgilendiniz mi? Şimdi ücretsiz 29 günlük deneme sürümümüzle rahat liste izleme avantajından yararlanın!

FAQ
How to find quality Amazon FBA wholesalers?

How to find quality Amazon FBA wholesalers?
What are the requirements for Amazon FBA wholesalers?

What are the requirements for Amazon FBA wholesalers?
What is the minimum order quantity for Amazon FBA wholesale?

What is the minimum order quantity for Amazon FBA wholesale?
Is Amazon FBA wholesale profitable?

Is Amazon FBA wholesale profitable?
What is Amazon FBA wholesale?

What is Amazon FBA wholesale?