SellerSonar3

Amazon’da kendi çevrimiçi mağazanıza sahip olmak ve pasta payınızı almak mı istiyorsunuz? Dünyanın en karlı e-ticaret platformu olarak – marka geçen yılın ilk üç ayında yaklaşık 100 milyar dolarlık net satış elde etti – Amazon mağazası yardımıyla tutkulu olduğunuz ürünleri sunmak için harika bir fırsat var. Ardından, uygun analiz ve pazarlama ile, platformun milyonlarca müşterisinin çoğunu perakende işinize çekebilir ve kar elde etmeye başlayabilirsiniz.

Aşağıdaki blog yazısı, Amazon’da ilk mağazanızı birkaç hafta içinde açmak için ihtiyacınız olan ana yapı taşlarını özetleyerek sizi 2023 ve sonrasında e-ticaret girişimcisi olmanın ve Amazon’da satış yapmanın birçok avantajına bir adım daha yaklaştırıyor. Peki, Amazon’da bir mağaza nasıl açılır?

Adım 1: Amazon Satıcı Hesabınızı Kaydedin

Amazon’da kişisel mağazanızı açmadan önce yapmanız gereken ilk adım, sanal bir Seller Central hesabı kaydetmek ve ürünlerinizi onların pazarında satmak için bir hesap oluşturmak üzere başvurmaktır. Bireysel satıcı olarak çalışmayı mı yoksa profesyonel bir hesap mı başlatmayı seçebilirsiniz. Bireysel satıcılar Amazon üyelikleri için ön ödeme yapmazlar, ancak satılan her ürün için 0,99 dolar komisyon öderler. Bunun yerine, pro hesap Amerika’da satış yapmak için aylık 39,99 dolar tutarında ücretle gelir, ancak birkaç avantajı vardır. FBA satıcısı olmak için pro hesaba kaydolmanız gerekecek.

Amazon satıcısı olarak onaylanmak için ürünlerinizi satmayı planladığınız ülkede bir kredi kartının çalışır durumda olması gerekir. Ardından, formdaki her şeyi girip onay beklemeniz yeterli.

Adım 2. Markayı Kaydedin

Amazon mağazası açmak isteyen tüccarlar, Amazon Marka Kaydı programına kayıt olmalıdır. Amazon Marka Kaydına kaydolmak, markanızı Amazon’da korumanıza yardımcı olur ve ek ücretsiz raporlar veya araçlara erişim sağlar. Markanızı kaydetmek için Amazon satıcı aboneliğinizi satın alın ve işletmenizi yürütmek istediğiniz ülkede tescilli aktif bir ticari markaya sahip olduğunuzdan veya platformun IP Accelerator’ı aracılığıyla başvuruda bulunmuş bir ticari marka başvurunuz olduğundan emin olun. Pazar yeri ayrıca ürünlerinizde ve ambalajınızda logonuzun ve marka adınızın belirgin şekilde gösterilmesini gerektirir.

Amazon mağazası açmak, platformda tescilli bir işletmeye sahip olmanın ücretsiz bir avantajıdır. Mağazanızda çok fazla ürün satmayı planlamasanız bile, Amazon sitesinde bir yer talep etmek akıllıca bir fikirdir. Ayrıca, bir Amazon mağazasına sahip olmak, satıcıların şirketlerinin çevrimiçi itibarını kontrol etmelerine olanak tanır. Bunun yanı sıra, pazar yerinin bir parçası olmak, arama sonuçlarında çok daha üst sıralarda görünmelerine yardımcı olur.

Adım 3. Amazon Hizmet Şartlarını Kontrol Edin

Amazon.com’un, mağazanızın yayınlanması için onay alabilmesi için tüccarların uyması gereken yaratıcı kabul kuralları için ayrıntılı yönergeler tuttuğunu unutmayın. Örneğin, videolar ve görüntüler yüksek çözünürlüklü olmalı ve Amazon mağazanız telefon, e-posta, web adresleri, sosyal medya adresleri veya QR kodları gibi iletişim bilgilerini içermemelidir.

Adım 4. Amazon Çevrimiçi Mağaza Kurulumu Üzerine Platformun Ücretsiz Kaynaklarına Danışın

Elbette, bir Amazon mağazası oluşturmak göz korkutucu görünebilir. Ancak, göründüğü kadar zor değil. Daha önce hiç web sitesi deneyiminiz olmasa bile, amazon.com’daki mağaza çok kullanışlı şablonlara ve kullanıcı dostudur.

Yine de, platformun ücretsiz kaynaklarını kullanmak ve Amazon mağazasının nasıl yönetileceğini öğrenmek en iyi fikirlerden biridir. Örneğin, pazar yeri, web sitesinde bir Amazon mağazası oluşturma konusunda adım adım talimatlar sağlar. Ayrıca, satıcıların ürünleri nasıl tanıtabileceğini, pazarlayabileceğini ve satabileceğini öğrenmelerine yardımcı olmak için birçok bilgilendirici video sunan Satıcı Üniversitesi’ni de kontrol edebilirsiniz.

Adım 5. Yüksek Kaliteli Ürün Fotoğrafları Ekleyin

Görseller, herhangi bir marka işinin önemli bir parçasıdır, özellikle ürün ızgaranız ve ürün kategoriniz ne olursa olsun Amazon mağazalarınız söz konusu olduğunda. Memnun olduğunuz yüksek kaliteli ürün görsellerine sahip olduğunuzda, bunların net ve beyaz bir arka planda olduğundan emin olun. Platform, uygun beyaz arka plan olmadan görselleri kabul etmeyecektir ve görseller gereken ölçeğe uygun değilse, yeniden yüklemeniz daha fazla zaman alacaktır.

Eğer ürün fotoğraflarınızdan memnunsanız ve istenen beyaz arka plana sahip değilseniz, bunları platforma hazır hale getirmek için Fiverr gibi bir serbest çalışan pazarında profesyonelleri işe alabilirsiniz. Sonra, onlara başlangıçtaki arka planı kaldırmaları ve yerine beyaz bir arka plan eklemeleri için bir ücret ödeyin.

Adım 6. Metriği Unutmayın

Platform, Amazon mağazanızın trafik kaynakları, ziyaretler ve satışlar hakkındaki performans KPI’larına erişim sağlar. Ayrıca, hedef kitle hakkında cinsiyet, yaş, gelir, medeni durum ve eğitim gibi bilgileri kontrol edebilirsiniz. Bu raporları incelemeyi unutmayın; işinizin başarısını optimize etmenize yardımcı olabilir. Örneğin, bu metrikler mevsimsel satış akışlarına veya demografiye ışık tutabilir. Bir Amazon vitrin sahibinin müşterileri hakkında ne kadar çok bilgi toplarsa, ürünleri alışverişçilere o kadar iyi pazarlayacaktır.

Adım 7. ​​Bolca Pratik Yapın

Amazon’da bir mağaza açtığınızda birkaç sayfa gerekebilir. Neyse ki, yukarıdaki önerilerle Amazon’da nasıl mağaza açacağınızı öğrenmiş oldunuz. Mağazanızın her sayfası tek bir site içinde görünecektir, bu yüzden hepsini benzer tutmaya çalışın. Aynı şablonda olmaları gerekmez. Ancak, bir sayfada Marquee ve diğerinde Showcase kullanabilirsiniz. Potansiyel müşterileri meşgul etmek için tasarım seçimlerinizi çeşitlendirmek de önemlidir.

Tüm sayfaları özelleştirdiğinizde, Amazon mağazanızı yayınlamak için gönderme zamanıdır. Diğer platformların inceleme süreçlerinde olduğu gibi, birkaç gün sürebilir. Korkmayın; özel durum çubuğu, Amazon mağazanızın inceleme prosedüründe tam olarak nerede olduğunu gösterecektir. Amazon mağazası yayınlandıktan sonra, başarınızı değerlendirmek için analitik araçları kullanmayı unutmayın. Pazar yeri, birkaç araç sağlar. Store Builder’ın Insights menüsünde bulduğunuzdan emin olun.

Amazon Mağazanızı Açtınız. Sırada Ne Var?

Onaylanırsa, Amazon mağazanız canlı olarak görünecek. Hesabınıza girmekten çekinmeyin ve Store Builder’ı kullanarak öne çıkan ürünleri değiştirebilir, ürün ekleyebilir ve içgörüler, sayfa görüntülemeleri, Amazon’daki ürün sıralamaları gibi istatistiklerinizi görebilirsiniz.

İyi iş! Rahatça arkanıza yaslanın ve başardıklarınızın tadını çıkarın. Yeni Amazon mağazanız dünyayla paylaşılmaya hazır.

Elbette, bu Amazon’da satıcı olarak deneyiminizin sadece ilk adımı. Ancak, temel adımlarımızla oluşturduğunuz sağlam temel sayesinde, başarılı ve kârlı bir Amazon işi geliştirme yolunda olacaksınız.

SellerSonar olarak, başarılı bir sahip olmanız için sizi teşvik etmek buradayız. Ürün listeleme izleme araçlarımız, Amazon’daki yolculuğunuzun her adımında size yardımcı olabilir: listeleme değişikliklerini izleme, Buybox gaspçıları, müşteri yorumları, anahtar kelime sıralama geçmişi ve akıllı bildirimlerle ürün baskılamaları.

29 günlük deneme için kaydolun ve platformda işinizi yürütme yolculuğunuzu artırın!

FAQ
What is an Amazon storefront?

What is an Amazon storefront?
How do I start an Amazon storefront?

How do I start an Amazon storefront?
What are the requirements to start an Amazon storefront?

What are the requirements to start an Amazon storefront?
What are the benefits of having an Amazon storefront?

What are the benefits of having an Amazon storefront?
How much does it cost to start an Amazon storefront?

How much does it cost to start an Amazon storefront?