Amazon’la herhangi bir şekilde ilgilenenler bilir ki “fiyat ödedikleri şeydir ve değer aldıkları şeydir” (Buffett). Alışveriş yapanlar para tasarrufu sağlamak için fiyat geçmişini takip eder. Satıcılar, rekabetin önünde kalmak için Amazon’un fiyat geçmişini izler. Perakendeciler ise piyasadaki en iyi fiyatları arar. Aslında, 10 tüketiciden 9’u bir platformda satın aldıkları bir ürünün fiyatını kontrol eder.

Amazon’da, rakiplerinizi yenmek ve Buy Box’ı kazanmak için doğru ürün fiyatlandırma stratejisine ihtiyacınız olacak. Aynı zamanda, piyasada işler hızla değiştiği için bu strateji statik olamaz. Yeni ürünler ortaya çıkar, rakipleriniz ise yeni pazarlama hileleri uygular.

Buy Box Tracker
Explore Amazon Buy Box Secrets
Dive into the mechanics of Amazon's Buy Box and discover how SellerSonar can turn the tide in your favor. Click to refine your strategy!

Bu ve daha birçok nedenlerden dolayı, ürünlerinizi sürekli olarak yeniden fiyatlandırmanız gerekir. Pazar payınızı rakiplere vermemek için Amazon’un fiyat geçmişini takip etmeniz gerekecek. Bunun yanı sıra, ürünlerin fiyatlarını yeniden belirlemek için sonuçları analiz etmelisiniz.

Açıkçası, bunu manuel olarak yapmak kolay bir iş değil. Çoğu durumda, dinamik fiyatlandırmayı analiz etmek ve otomatikleştirmek için satıcılar Amazon fiyat geçmişi takipçilerini kullanır.

Amazon’da fiyat geçmişini nasıl göreceğinizi ve Amazon fiyat geçmişi takipçisinin satışlarınızı nasıl artırabileceğini keşfetmek için okumaya devam edin.

Amazon’da Fiyat Geçmişi Nasıl Bulunur?

Alıcılarınız için fiyat önemlidir. Rekabetin önünde kalmak ve geliştirilmiş müşteri hizmetleri sunmak için fiyat dalgalanmalarını anında kontrol etmelisiniz.

Bunu etkili bir şekilde yapabilmek için, ürününüzün fiyat geçmişini bilmeniz gerekir. Bunun yanı sıra, kategorinizdeki piyasa fiyat geçmişinden de haberdar olmalısınız.

Fiyat geçmişi, herhangi bir ürünün zaman içindeki satış ve fiyat düşüşlerinin dinamikleridir.

Fiyatlar yukarı veya aşağı inebilir. Örneğin, rakiplerinizin stoğu tükendiğinde, fiyatı artırma zamanı gelmiştir.

Belirli bir süre boyunca birçok ürünün fiyatını manuel olarak herhangi bir dakika izlemek neredeyse imkansız olduğundan, bunu yapmak için uzmanlaşmış araçlarınız vardır. Bu araçlar fiyat takipçileridir. Fiyat verilerini kaydeder ve analiz ederler. Genellikle, takipçi fiyat geçmişini bir grafik olarak görüntüler.

Fiyat Takipçisi Nedir?

Fiyat takipçisi, Amazon’daki fiyat değişikliklerini izlemek için kullanılan bir araçtır. Ayrıca, bu araç ürün fiyatlarını karşılaştırır ve analiz eder.

Önemli olarak, fiyat takipçisi Amazon ürünlerinin fiyatlarını kontrol etmeye yardımcı olur. Fiyatlar düştüğünde veya yükseldiğinde satıcıya veya alışverişçiye bildirimde bulunur. Aynı zamanda ürün fiyatı geçmişini izlemeye de yardımcı olur. Buna ek olarak, bazı fiyat takipçileri fiyat uyarıları verir.

Fiyat takipçisi kullanmak, doğru fiyatı belirlemenizi ve genel piyasa düzenini kontrol etmenizi sağlar.

Fiyat takipçisi, alıcılar ve işletmeler için fiyatları izlemek ve bilinçli fiyatlandırma kararları almak için bir araçtır. B2C ve B2B söz konusu olduğunda, satıcılar, perakendeciler, toptancılar ve üreticiler için faydalıdır.

Price tracker helps price check Amazon products

Fiyat Takipçisi Nasıl Çalışır?

Bir fiyat takipçisi, yazılım çözümüdür. Ürün listelerini ve web sitelerini tarar, başlıkları, fiyatları ve stokları analiz eder. Buna ek olarak, bazı fiyat takipçileri ürün açıklamalarını, incelemeleri, görselleri ve daha fazlasını izler.

Bundan sonra, bir takipçi verileri depolar ve kullanıcıya bir gösterge tablosu veya grafik şeklinde gösterir. Tüm fiyat bilgilerini anında izler ve duruma göre fiyat uyarıları oluşturur. Gösterge tablosunun verileri ve formatı, tercih ettiğiniz araca bağlıdır.

Fiyat Takipçilerinin Faydaları Nelerdir?

Aslında, bir fiyat takipçisi kullanmak hem alıcılar hem de işletmeler için faydalı olabilir. Alıcılar en iyi alımı yapmak için fiyatları karşılaştırabilir. Aynı zamanda, satıcılar piyasa fiyat değişikliklerini izleyebilir ve kendi fiyat seviyelerini buna göre ayarlayabilir. Perakendeciler en iyi teklifleri filtreleyebilir. Üreticiler ise Minimum İlan Edilen Fiyatlarını kontrol edebilir.

Satıcılar İçin Fiyat Takipçisinin Avantajları

Ürünleri piyasa seviyelerine göre anında yeniden fiyatlandırmaya yardımcı olur;Diğer ürünlerle karşılaştırarak doğru fiyatı seçme imkanı sunar;Bir Ürün Kutusu kazanmak için en iyi fiyatları ayarlar;Fiyat seviyelerini zamanında değiştirerek satıcının rekabette önde kalmasını sağlar;Tüccarların arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralanmasını sağlar.

Perakendeciler İçin Fiyat Takipçisi Faydaları

Doğru tüketici fiyatlarını belirleyerek hacim satmaya yardımcı olur;Pazarı otomatik olarak haritalandırarak ve fiyat seviyelerini ayarlayarak zaman kazandırır;Fiyatı ne zaman artırıp ne zaman düşürmeniz gerektiğini göstererek marjları artırır;Rakiplerin maliyetlerini, stoklarını ve marjlarını izlemeye yardımcı olur;Karlı yeniden satış seçenekleri bulmayı sağlar.

Üreticiler İçin Fiyat Takipçisi Kullanımı

Üretilen bir ürün için doğru piyasa fiyatını belirlemeye olanak tanır;Bir marka için fiyatları çok fazla düşürmekten kaçınmaya yardımcı olur;Bayileri izlemek ve Minimum İlan Edilen Fiyat belirlemek için araçlar sağlar.

Alıcılar İçin Fiyat Takipçisi Önemli Noktalar

Uygun fiyat aralığında en iyi ürünleri bulmayı sağlar;İlgi alanına giren en indirimli ürünleri seçme imkanı sunar;Malların mevcudiyeti hakkında bilgi verir;Alışverişçilerin favori ürünleri için Amazon fiyat takip geçmişini takip etme olanağı sağlar.

Fiyat Takipçisi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aslında, Fiyat Takipçisi aracını seçerken, en önemli işlevsellik ve kullanışlılığa odaklanmalısınız.

İyi bir fiyat takipçisinde şu özellikler bulunmalıdır.

Sınırsız ASIN sayısı

İyi bir fiyat takipçisi ile, fiyat geçmişini izlemek istediğiniz kadar ASIN ekleyebilmelisiniz.

Ayrıntılı rakip incelemesi

Ürününüzü rekabete karşı doğru bir şekilde konumlandırmak için, takipçiniz size tüm temel rakiplerin fiyat bilgilerini sağlamalıdır.

Uzun fiyat geçmişi

Bazı takipçiler size sadece 30 günlük fiyat geçmişini gösterebilir. Bu, kapsamlı bir analiz yapmak için yeterli değildir. En iyi seçenek, size bir yıl veya daha uzun süreli fiyat trendlerini gösterebilen araçlar olacaktır.

Anlaşılır grafikler

Genel olarak, fiyat geçmişi takipçileri çeşitli bilgileri toplar. Bir grafik veya gösterge tablosu, verileri kullanıcı dostu bir şekilde sunmalıdır. Gösterilenleri kolayca okuyabilmeli ve anlayabilmelisiniz.

Fiyat uyarıları ve bildirimler

Araç, fiyat değişiklikleri hakkında size anında bildirimde bulunmalıdır. Bu durumda, hemen harekete geçebilirsiniz. En küçük fiyat değişikliği bile ürününüzün görünürlüğünü ve alıcıların tercihlerini etkileyebilir. Bu bildirimler olmadan, tüm siparişleri ve detayları sürekli olarak kontrol etmeniz gerekecektir. Bu çok elverişsiz ve zaman alıcıdır.

Amazon’daki herhangi bir ürün detayını takip etme imkanı

Fiyat takipçisinden aldığınız veriler sınırlı olmamalıdır.

‍Amazon’un Bir Fiyat Takipçisi Var mı?

Fiyatları Amazon yoluyla izlemek istiyorsanız, satıcılara sunduğu fiyat izleme hizmetini kullanabilirsiniz. Bu takipçi aracı Amazon Asistanı olarak adlandırılır.

Amazon Assistant page

Bu yazılımın bir artısı, ücretsiz ve tarayıcı uzantısı olarak kullanılabilir olmasıdır. Ancak, ana amacı listelenen ürünleri ve fiyatları çevrimiçi olarak karşılaştırmaktır.

Amazon fiyat geçmişi kontrol aracı, özelleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunar ve Amazon işlemleri, özel teklifleri ve fırsatlar hakkında bilgilendirir. Aynı zamanda fiyat düşüş uyarıları sağlamaz.

SatıcıSonar’ın Fiyat Takipçisi ile Anında Fiyat Uyarıları Nasıl Alınır?

SellerSonar’ın fiyat takip aracı, fiyat geçmişi grafiklerini sürekli olarak analiz eder ve rakiplerinizin fiyatlandırmalarındaki değişiklikleri 7/24 izler. Amazon’daki rakiplerinizin fiyatlarını takip edebilir ve her zaman en iyi fiyatları önerme amacıyla fiyat düşüş uyarıları ayarlayabilirsiniz.

Denemeye hazır mısınız? Ücretsiz 29 günlük deneme için kaydolun ve bugün gelişmiş ürün listeleme izleme deneyimine dalın!

Fiyat dalgalanmaları için anında bildirimler alın

SellerSonar ile fiyat dalgalanmaları hakkında güncel kalmak için anında uyarılar alabilirsiniz. Bu özellik, değişiklikler için belirli kriterler ve eşikler belirlemenizi sağlar, böylece Amazon’daki bir ürünün maliyeti her değiştiğinde zamanında bildirimler alırsınız.

Gerçek zamanlı uyarılarla fiyatlandırma stratejinizi ince ayarlayın

Kritik bildirimlerle, liste güncellemelerini doğrudan e-posta kutunuza gerçek zamanlı olarak alarak önde kalmanızı sağlar. Kolaylık sağlamak için diğer tüm bildirimler günlük raporlar şeklinde gönderilir. Anında uyarılar alarak fiyat değişikliklerine hızlıca yanıt verebilir, rekabetçi kalmak için kendi fiyatlarınızı ayarlayabilir veya maliyet düşüşlerinin sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

SellerSonar’ın zamanında bildirimleri ile rakip fiyatlarını izleyin

SellerSonar ile rakip fiyatlarını yakından izleyebilir ve müşterileriniz için en iyi seçenekleri sunmak amacıyla sınırsız sayıda ASIN için fiyat değişikliği bildirimleri alabilirsiniz. Bu, fiyatlarınızı buna göre ayarlamanıza ve Amazon pazarında rekabet avantajı sağlamanıza olanak tanır.

SellerSonar’ın fiyat takipçisi ile pazar değişikliklerine hızlı yanıt verin

SellerSonar ile fiyat stratejilerinizin satışlarınızı ve pazarlama çabalarınızı nasıl etkilediğini Buy Box grafiklerle kontrol edebilirsiniz. Rakiplerinizin fiyatlandırma stratejileri hakkında bilgi sahibi olarak, hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve veri odaklı fiyatlandırma kararları alabilirsiniz. Bu proaktif yaklaşım, pazar değişikliklerine uyum sağlamanızı ve Amazon’da satış performansınızı optimize etmenizi sağlar.

FAQ
Where is the price history tab on Amazon?

Where is the price history tab on Amazon?
How do I track the price history of an item?

How do I track the price history of an item?
How do I find my Amazon product history?

How do I find my Amazon product history?
How do I set up price alerts on Amazon?

How do I set up price alerts on Amazon?