SellerSonar3Amazon’da iş yaparak iyi para kazanabilirsiniz. Ancak, pazar yerindeki başarınız sattığınız ürün kategorisine ve rekabetin zorluğuna büyük ölçüde bağlıdır. AMZ, gerekli ürünleri rekabetçi bir fiyata sağlayabilecek lojistik kapasiteniz varsa, dünya çapında bir platform olarak size dünyanın çoğuna erişim sağlar. Bu türbülanslı zamanlarda malları dünya çapında teslim etmenin zorluğunu ve bazı dünya nakliye programlarının düzensizliğini de hesaba katmak gerekir.

Herhangi bir Amazon satış tahmincisi, pazar yerinde kârlı nişleri belirlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca, diğer satıcıların muhtemelen nasıl performans göstereceğini anlamanıza olanak tanır. Peki, doğru olanı nasıl seçersiniz? SellerSonar, hemen kullanmaya başlayabileceğiniz en iyi AMZ satış tahmin hizmetleriyle size destek oluyor.

Amazon Satış Tahmincisi Nedir?

Amazon, dünya genelindeki milyonlarca tüccar tarafından satılan milyonlarca ürünü sunar. Birçok tüccarın mal sunduğu ve platforma yüksek trafik çektiği için rekabet yoğundur.

Siparişlerinizi ve kârınızı en üst düzeye çıkarmak için ilk adımınız, hangi AMZ ürününü satmak istediğinize karar vermek olmalıdır. Platformda bir ürünü satmak isteyip istemediğinizi veya diğer tüccarlara kıyasla kâr seviyenizi nasıl artırabileceğinizi belirlemek kolaydır.

Nasıl mı? Etkili bir Amazon satış tahmincisi ile! Çevrimiçi olarak kolayca bulunabilen birçok ücretsiz araç vardır. Tek yapmanız gereken ürün kategorisini girmek ve sıralamayı doldurmak. Ardından, ortalama sipariş hacminiz ekranda gösterilecektir.

FBA Satış Tahmincisini Neden Kullanmalısınız?

İşte AMZ satış hesaplayıcısını kullanmanın bazı avantajları:

  • Pazar Durumunu Anlama: Ürününüzün pazarının nasıl olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Benzer ürünleri bir araya getirerek genel pazar hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
  • Rekabetçi Fiyatlandırma: Benzer rakip ürünlerin fiyat istatistiklerini izleyin. Fiyatlarınızın rekabetçi olmasını ister misiniz? Rekabeti manuel olarak izlemek zordur. Ancak, bu süreç bir Amazon tahmincisi ile kolayca otomatik hale getirilebilir.
  • Rakip Siparişlerini İzleme: Çeşitli pazar yerlerinde rakiplerin siparişlerini takip edin. Pazarlama stratejinizi nereye yoğunlaştırmanız gerektiğini öğrenin. Yurtdışı satışlarına mı yoksa Kanada ve Amerikan pazarlarına mı odaklanmalısınız? Şu anda yeterince hizmet verilmeyen bölgeler için bir boşluk fark edebilirsiniz.
  • Kâr Tahminleri: Benzer bir ürünü izleyerek kâr tahminleri alın. Yeni bir ürünün nasıl satılacağına dair daha doğru tahminler elde etmek istediğinizde, araç size bir temel sağlar. Benzer ürünleri kontrol edin ve nerede olabileceğinize dair bir rehber edinin.
  • Envanter Yönetimi: Pazar yerinizdeki talep seviyelerini izleyerek stok fazlası veya stok yetersizliğinden kaçının.

Yukarıda, satıcı içgörüleri elde etmek için bir Amazon satış tahmincisini kullanmak isteyebileceğiniz beş avantaj bulunmaktadır. Uygun bir araç, tahminlerinizi daha doğru hale getirir ve satış kararlarınızı daha bilinçli yapar.

Ayrıca, daha büyük resmi görmek için SellerSonar gibi profesyonel rakip izleme yazılımını kullanabilirsiniz. Bu yazılımla, ürün sayfalarınızın rakip ürün listeleriyle nasıl karşılaştırıldığını kontrol edebilirsiniz: fiyat, derecelendirme ve inceleme sayısı, liste açıklamaları, madde işaretleri ve resimler gibi. Bu tür özellikler, diğer tüccarlara karşı satış noktası elde etme potansiyelinizi fark etmenizi kolaylaştırır.

Ücretsiz Bir Amazon Satış Tahmincisini Nasıl Seçersiniz?

Kârlı Kategorileri Belirleyebilen Bir Hizmet Bulun.

İyi bir AMZ satış tahmincisi veya hesaplayıcı seçmeyi planlıyorsanız, kârlı ürün kategorilerini belirleyebilen bir hizmet bulmak istersiniz. Bu aracı, her kategoride kaç adet ürün satılacağını belirlemek için kullanabilirsiniz. Satış hacmi, kategorilere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ayrıca, Amazon mağazanız için en iyi satış potansiyeline sahip tüm nişleri ve kategorileri izleyebilirsiniz. Bu nedenle, yazılım kârlı ürün kategorilerinizin potansiyelini nasıl artıracağınızı ve iş performansınızı nasıl iyileştireceğinizi size söyleyecektir.

Hizmet Rekabeti Analiz Edebilmelidir.

Başarılı bir AMZ satıcısı olmak istiyorsanız, piyasa rakiplerinizi nasıl analiz edeceğinizi öğrenmelisiniz. Diğer tüccarların kaç birim satabileceğini öğrenmeniz gerekir. Doğru AMZ satış tahmincisi, platformda başarılı olmak için kaç ürün satmanız gerektiğini size söyleyecektir. Belirli bir miktarda ürün satabilmelisiniz ki mallarınız en üst anahtar kelimelerin ilk sayfasına ulaşabilsin. Kesin rakamları bilmek, Amazon mağazanızın tam potansiyelini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Otomatik Sistemi Olan En İyi Yazılımı Kullanın.

AMZ satış takipçisinden öğrenmeniz gereken bir diğer önemli şey budur. Web üzerindeki bazı hizmetler, AMZ reklam getiri oranınızı artırmak için makine öğrenme sistemini kullanabilir. Böyle bir otomatik sistem, size çok para ve zaman tasarrufu sağlamak için özel olarak geliştirilmiştir. Bu hizmeti, Amazon mağazanızın performansını otomatik olarak artırmak için kullanabilirsiniz. Tüm istatistikler sistemde otomatik olarak işlenecek, böylece başka hiçbir şey yapmanıza gerek kalmayacak.

En İyi 5 Amazon Satış Tahmincisi

AMZ Scout

İyi AMZ satış verileri arıyorsanız, AMZ Scout’a göz atmak isteyebilirsiniz. Birleşik Krallık, İspanya, Hindistan, Meksika, Kanada, Fransa, Almanya ve İtalya gibi farklı pazar yerlerini destekler. Bu araç, belirli bir dönem boyunca satış hacmine dayalı olarak yüksek dereceli ürünleri analiz eden mükemmel bir algoritmaya sahiptir. Ayrıca, algoritması yalnızca satış hacmine bağlı kalmaz. Satış sıklığı ve bireysel siparişler gibi diğer parametreleri de dikkate alır.

Jungle Scout

Jungle Scout Satış Tahmincisi ile tüccarlar, milyonlarca ürün satış verisine hızla erişerek fayda sağlayabilir. Ayrıca, herkes için ücretsizdir ve satışlarınız hakkında kabaca bir fikir verir. Mobil uygulamalarına ve web sitelerine gidin. Ardından, toplamak istediğiniz satış sıralaması, satış tahminlerinin gösterileceği coğrafi bölge veya pazar ve mal kategorisi hakkında ayrıntıları girin. Bu adımlar, ortalama aylık satışları hesaplamak ve rakiplerinizi takip ederek platformda başarılı olmak için kolay ve hızlıdır.

Unicorn Smasher

AMZ Tracker’ı kontrol ettiyseniz, web sayfasının üst köşesinde Unicorn Smasher için bir sekme fark etmiş olabilirsiniz. Satıcıların para tasarrufu yaparken tahmini siparişlerini doğru bir şekilde almalarını sağlayan bütçe dostu (yani ücretsiz) bir seçenektir. Tek yapmanız gereken adınızı ve e-posta adresinizi girerek yazılımı almak. Ardından, doğrudan bir Chrome uzantısı olarak kullanabilir ve gerekli bilgileri alabilirsiniz. Unicorn Smasher, diğer hizmetlere göre daha az özelliğe sahip olmasına rağmen, en büyük avantajı verimliliktir. Sadece kısa tahminlere ihtiyacınız varsa, sonsuz elektronik tablolara elveda diyebilirsiniz.

Helium 10

Mağazanızın performansını artırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir AMZ satış tahmincisidir. Bu hizmette bulunan bazı önerilen avantajlar şunlardır: sıralama takipçisi, yinelenen anahtar kelime eleme, AMZ sipariş istatistikleri vb. AMZ algoritması için ürünlerinizi optimize ederken çok fazla çaba ve zaman tasarrufu yapabilirsiniz. Mağazanız için pazar yerinde siparişler ne zaman var? Helium 10 bunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

HelloProfit

Bugün en ünlü AMZ yönetim araçlarından biridir. HelloProfit, pazar yerindeki birçok satıcı için tek duraklı bir iş takipçisidir. Belirli malların yıllık siparişlerini izlemek istiyorsanız, bu ürüne şimdi bakabilirsiniz. Ayrıca, tatil veya normal sezon boyunca promosyon indirimleri, brüt satışlar ve iade bilgilerini kontrol ederek Amazon tatil satış tahminlerini alabilirsiniz. HelloProfit, mağazanızın performansını artırmak ve bazı özellikleri denemek isteyen tüm müşteriler için ücretsiz 21 günlük deneme sunar.

Amazon Satış Tahmini: Son Düşünceler

Platformda hangi ürünlerin size ne kadara mal olacağını veya ne kadar getiri sağlayacağını bilmek, verdiğiniz her ürün kararı için temel oluşturmalıdır. Belirtilen Amazon sipariş tahmincilerinden biriyle ürün araştırmanızı geliştirebilir ve rastgele denemeler yapmak yerine bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Bir araca karar verdikten sonra, her satışta kazancınızı maksimize etmek için SellerSonar ile kullanın. Ürün listeleme izleme özellikleriyle dolu olup, pazar yerindeki siparişlerinizi korumanıza yardımcı olabilir. 29 günlük ücretsiz deneme sürümünü deneyin. Seller Central veya kredi kartınıza erişim gerekmez.