Amazon, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi; ev ihtiyaçlarından giysilere ve market ürünlerine kadar her şeyi sipariş ettiğimiz bir platform. Ayrıca, Echo, Alexa, Kindle ve Fire tabletler gibi Amazon cihazlarını da kullanıyoruz. Bazen, bir ürünü iade etmek, siparişte değişiklik yapmak veya bir cihazı sorun gidermek için Amazon müşteri hizmetleri ile iletişime geçmemiz gerekebilir.

Amazon, verimliliği ve hızıyla tanınmasına rağmen, teslimat sırasında sorunlar yaşanabilir. Örneğin, bir paket geç gelebilir, kaybolabilir veya hesabınızla veya gönderim adresinizle ilgili bir sorun oluşabilir.

Amazon, müşteri hizmetleri masasıyla iletişime geçmek için çeşitli seçenekler sunar. Amazon’a ulaşmak zor olabilir, ancak müşteri hizmetleri araçlarını kullanmanın birkaç yolu vardır ve bu yöntemlerden bazıları gerçek bir kişiyle konuşmanıza olanak tanır.

Bu yazı, Amazon’un ekibinin size nasıl yardımcı olabileceğini ve Amazon Müşteri Hizmetleri ile nasıl iletişime geçileceğini tartışmaktadır.

Amazon Müşteri Hizmetleri Nedir?

Amazon müşteri hizmetleri, platformun müşterilerine, Amazon hesapları, siparişler, ürünler ve hizmetlerle ilgili sorgulamaları, sorunları veya problemleri çözmek için sunduğu destek ve yardımı ifade eder. Amazon, telefon, e-posta, sohbet ve sosyal medya gibi çeşitli kanallar üzerinden 24/7 müşteri yardımı sağlamak için adanmış bir müşteri hizmetleri ekibine sahiptir. Amazon’un müşteri hizmetleri ekibi, müşteri ihtiyaçlarına ve endişelerine profesyonellik, uzmanlık ve duyarlılıkla yanıt verme konusunda bilinir.

Amazon, müşteri odaklı bir itibar yaratmayı ve sürdürmeyi temel hedef olarak belirlemiştir. Müşteri Hizmetleri ekibi, bu hedefin temel bir parçasıdır. Ekibin misyonu, sorunları önlemek, çözmek ve olağanüstü müşteri deneyimleri sağlamaktır.

Amazon Müşteri Hizmetleri Görevleri Nelerdir?

Amazon Müşteri Hizmetleri ekibinin tüm üyeleri, müşteri deneyimini iyileştirmek için sorunları önlemeye ve çözmeye adanmıştır. Kendi kendine hizmet teknolojileri oluşturarak, yenilikçi ürünler ve programlar geliştirerek ve müşterilerle doğrudan etkileşimde bulunarak bunu başarırlar.

Önerilen Yardım Konuları

Amazon’un müşteri hizmetleri sayfasında, temel sorunlarla karşılaştığınızda faydalı SSS’ler bulunmaktadır. Amazon, müşterilerine en popüler yardım sorgularını ve birkaç hızlı çözüm önerir. Bunları kullanarak, bir şeyler ters gittiğinde Amazon’dan hızlıca yardım alabilirsiniz.

Önerilen konular şunlardır:

  • Nerede bu eşyam;
  • Gönderim ve Teslimat;
  • İadeler ve Geri Ödemeler;
  • Hesabınızı Yönetme;
  • Güvenlik ve Gizlilik;
  • Ödeme, Fiyatlandırma ve Promosyonlar;
  • Cihazlar ve Dijital Çözümler;
  • Amazon İş Hesapları;
  • Büyük Eşyalar ve Ağır-Kaba Hizmetler.

Amazon Müşteri Hizmetleri için Önerilen Yardım Konuları:

  • Paketinizi Takip Edin;
  • Ödeme Yönteminizi Değiştirin;
  • Bir Ürünü İade Edin veya Değiştirin;
  • Şifrenizi veya E-postanızı Değiştirin;
  • Adres Defterinizi Yönetin;
  • İçeriğinizi ve Cihazlarınızı Yönetin.

SellerSonar ile Amazon Listeleme Engelleme İzleme Nasıl Yapılır?

Bazen Amazon listelemeniz engellenebilir (Amazon’un arama sonuçlarından kaldırılır veya müşterilere görünmez hale gelir), bu da satışlarınızda ve gelirinizde önemli bir düşüşe neden olabilir. Platformun bir ürün listelemesini engelleme nedenleri arasında politika ihlalleri, fiyatlandırma hataları, listeleme hataları ve diğer sorunlar bulunabilir.

Bu tür durumlarda, satıcılar, listeleme engelleme sorununu çözmek için Amazon müşteri desteği ile iletişime geçmek zorunda kalabilir. Örneğin, listelemeniz bir politika ihlali nedeniyle engellendiyse, hangi spesifik politikayı ihlal ettiğinizi ve sorunu nasıl düzelteceğinizi öğrenmek için AMZ satıcı desteği ile iletişime geçmeniz gerekebilir. Benzer şekilde, listelemeniz teknik bir sorun nedeniyle engellendiyse, sorunu çözmek için AMZ teknik desteği ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

Ancak, çok sayıda listelemeniz varsa, engellenen bir listeyi gözden kaçırmak kolay olabilir. SellerSonar, ASIN’lerinizi otomatik olarak izler ve Amazon listelemenizi engellediğinde size anında bir bildirim gönderir. Anında bildirim aracımız, bir sorunu anında çözmenize olanak tanır, işletmenizi satış düşüşlerinden ve müşteri memnuniyetsizliğinden koruyarak işletmenizi korur.

Kayıt olun ve 29 günlük deneme süremizle listeleme engellemesi durumunda anında bildirim alın ve hızlıca çözümleyin.

Amazon Müşteri Hizmetleriyle Nasıl İletişime Geçilir?

Eğer teslim edilmeyen bir paketle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa veya Amazon hesabınızla ilgili herhangi bir sorgunuz varsa, Amazon’a nasıl ulaşacağınızı belirlemek zor olabilir. Ancak, Amazon, bir siparişi iptal etmek, bir ürünü iade etmek veya ürün kurulumuyla ilgili sorun giderme rehberliği almak gibi sorunları çözmenizi sağlayan 7/24 müşteri hizmetleri sunar. İşte Amazon müşteri hizmetlerine ulaşmanın bazı yolları, telefon, sohbet ve e-posta dahil:

Amazon müşteri hizmetlerine ulaşmanın 6 yolu:

  • Amazon’un müşteri hizmetleri yardım sayfası üzerinden Amazon ekibiyle iletişime geçin;
  • 1-888-280-4331 numarasından Amazon Müşteri Hizmetlerini arayın;
  • Amazon müşteri hizmetleri sohbetine yazın;
  • Mobil uygulama üzerinden yardım isteyin;
  • Amazon’a bir e-posta gönderin;
  • Sosyal medya üzerinden Amazon ekibine ulaşın.

Amazon Web Sitesi Üzerinden Müşteri Destek İle Nasıl İletişime Geçilir?

Amazon’un Müşteri Desteği ile iletişime geçmek istiyorsanız, siparişiniz veya hesabınızla ilgili yardım almanın en kolay ve en verimli yolu, Müşteri Destek Yardım sayfalarını ziyaret etmektir. Bu kaynak genellikle en yaygın sorunları ele alabilir. Bir siparişi takip etmek, iade başlatmak, hesap detaylarını yönetmek veya cihazları sorun gidermek gibi yardıma ihtiyacınız olursa, yardım makaleleri muhtemelen ihtiyacınız olan cevapları sağlayacaktır.

Telefon İle Amazon Müşteri Hizmetlerine Nasıl Ulaşılır?

Doğrudan bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuşmayı tercih ediyorsanız, Amazon Müşteri Hizmetleri’nin telefon numarası 1-888-280-4331’dir. Hizmet haftanın 7 günü, günün 24 saati mevcuttur. Ancak, biraz bekleme süresi yaşayabilir ve canlı bir kişiyle konuşmadan önce otomatik bir sistemden bazı soruları yanıtlamanız gerekebilir. Ek olarak, Amazon hesabınıza bağlı bir akıllı telefonunuz olması ve aramanın başında kimliğinizi doğrulamak için bir metin mesajı almanız gere

mak zorunda kalabilirsiniz. Ek olarak, aramayı başlatmadan önce Amazon hesabınıza bağlı bir akıllı telefona ihtiyacınız olacak ve aramanın başında kimliğinizi doğrulamak için bir metin mesajı alacaksınız.

Amazon Müşteri Hizmetleri Sohbeti Üzerinden Nasıl İletişime Geçilir?

Amazon müşteri hizmetleriyle iletişim kurmak için amazon.com/contact-us adresini ziyaret edebilirsiniz. Amazon Müşteri Hizmetleri sohbetine, müşteri hizmetleri yardım sayfasından “Başka bir şey” seçeneğini ve ardından “Daha fazla yardıma ihtiyacım var” seçeneğini seçerek ulaşabilirsiniz. Bu, otomatik bir messenger bot ile sohbet edebileceğiniz yeni bir pencere açılmasını sağlayacaktır.

Alternatif olarak, Amazon sayfasının altına giderek “Yardım” seçeneğine tıklayıp “Daha Fazla Yardım?” seçeneğini seçerek ve “Bize Ulaşın”ı seçerek iletişim sayfasına erişebilirsiniz.

Mobil Üzerinden Amazon Müşteri Hizmetleriyle Nasıl Sohbet Edilir?

Amazon müşteri hizmetleri ile mobil uygulama üzerinden yardım almak için şu adımları takip edin:

  • Cihazınızda Amazon uygulamasını açın. Uygulamayı henüz yüklememişseniz, Apple App Store veya Google Play Store’dan indirebilirsiniz.
  • Ekranınızın sağ alt köşesindeki üç çizgi ikonuna tıklayın.
  • Sayfanın altındaki seçeneklerden “Müşteri Hizmetleri”ni seçin.
  • Sayfanın altında yer alan “Başka bir konuda yardım al” seçeneğine dokunun.
  • Ardından “Başka bir şey” seçeneğini seçip, sayfanın en altına giderek “Daha fazla yardıma ihtiyacım var” butonuna tıklayın.
  • En son olarak, ekranınızın altındaki sohbet kutusuna sorunuzu yazın ve mesajınızı göndermek için sağ alt köşedeki “Gönder” butonuna basın.

E-posta ile Müşteri Hizmetleri ile Nasıl İletişime Geçilir?

E-posta yoluyla müşteri desteğiyle iletişime geçmek için, Amazon Müşteri Hizmetleri’nin sağladığı e-posta adreslerinden birini kullanabilirsiniz. Hesap veya fatura ile ilgili konular için [email protected] adresine, genel sorgular için ise [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. Ancak, Amazon müşteri hizmetleri temsilcilerinin e-postanıza yanıt vermesi biraz zaman alabilir. Genel olarak, Amazon müşteri destek ekibi, soruları canlı sohbet veya telefon aramaları yoluyla ele almayı tercih eder.

Sosyal Medya Üzerinden Müşteri Hizmetleri ile Nasıl İletişime Geçilir?

Sosyal medya üzerinden Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmeyi tercih ediyorsanız, 12 dilde yanıtlar sunan Amazon müşteri hizmetleri Twitter hesabı @AmazonHelp’e ulaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook sayfaları ve Instagram üzerinden de Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Amazon’da İnsan Bir Temsilciye Nasıl Ulaşılır?

Amazon’da bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle konuşmak için, İletişim Sayfasını ziyaret edip “Başka bir şey”i ve ardından sohbet desteği için “Daha fazla yardıma ihtiyacım var”ı seçebilirsiniz. Alternatif olarak, telefon desteği için “Telefon görüşmesi talep et” seçeneğini kullanabilirsiniz. Canlı sohbet sistemini kullanmayı tercih ederseniz, sadece “Bir temsilciyle konuşun” yazmanız yeterlidir. Mesajlaşma asistanı, bir ortakla sohbet etme, telefonla geri arama talebinde bulunma veya müşteri hizmetleri merkezinde sıkça çözülen sorunları görüntüleme olmak üzere üç seçenek sunacaktır.

Amazon ile Nasıl Şikayette Bulunulur?

Amazon ile şikayette bulunmak için, müşteri hizmetleri sayfasını kontrol edin veya yardım için bir temsilciyle iletişime geçin. Ancak belirli sorunlar için ek yardıma ihtiyacınız olabilir. Amazon Pay, şirketin çevrimiçi ödeme işleme servisi, müşterilere ödemelerle ilgili şikayetleri 866-216-1075 numarasını arayarak veya Amazon Payments, Inc. PO Box 81226 Seattle, WA 98108 adresine mektup göndererek bildirme imkanı sunar. Müşteriler, Amazon Pay’in sitesinde listelenen eyalet şikayet ofisiyle iletişime geçerek de eyalet ajansına ulaşabilirler.

Amazon Müşteri Hizmetleri Hizmeti Nedir?

Amazon, satıcıların pazar yerinin müşteri hizmetleri ihtiyaçlarını yönetmesi için ödeme yapabilecekleri Amazon Müşteri Hizmetleri (CSBA) adında bir program sunar. Bu programa katılarak, satıcılar işlerini büyütmeye odaklanabilirler, çünkü Amazon, kendi yerine getirdikleri siparişlerle ilgili müşteri sorgularını ele alacaktır. Bu, satıcıların bağımsız olarak müşteri hizmetleri yönetimini yapmalarına gerek kalmayacağı anlamına gelir.

Özet

Çevrimiçi alışveriş ve teslimat deneyiminizin kalitesi, alınan ürünlerin miktarı ve boyutu gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Amazon müşterileri şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamamış olabilirler, ancak bazen müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeleri gerekebilir. Bu durum, hasarlı, kayıp veya transitte kaybolmuş ürünler, yanlış ücretlendirme veya iade talepleri gibi sebeplerle olabilir.

Bu tür sorunlarla karşılaşırsanız, Amazon ile iletişime geçmek önemlidir. Bunu, şirketin Yardım sayfasını ziyaret ederek veya Amazon müşteri hizmetleri ABD hattını arayarak yapabilirsiniz. Alternatif olarak, şirketin mobil uygulamasındaki Amazon müşteri hizmetleri sohbetini kullanabilir, e-posta göndererek veya sosyal medya üzerinden ekiple iletişime geçebilirsiniz.

Amazon satıcıları için, pazar yeri müşteri hizmetleri ihtiyaçlarını yönetmek için ödeme yapabilecekleri Amazon Müşteri Hizmetleri programı da bulunmaktadır. SellerSonar, satışlarınızı korumak için anında Amazon uyarıları sunar ve liste değişiklikleri, Buy Box gaspçıları, yeni/silinen yorumlar, anahtar kelime sıra geçmişi ve ürün baskılarından haberdar eder.

29 günlük deneme süremize kaydolun ve platformda işinizi yürütme yolculuğunuzu inanılmaz bir şekilde artırın.